Dankwoord trainer Bruno Debo

Dankwoord trainer Bruno Debo

Beste KM familie,

Nu we al wat bekomen zijn van de schitterende apotheose zondag laatsleden wil ik bij deze nog eens terugblikken op het voorbije anderhalve jaar dat ik deel mocht uitmaken van KM.

Na een degradatie en een opnieuw volledig gemiste start dit seizoen zag de toekomst er op een gegeven moment terug niet al te rooskleurig uit.

Blessures , schorsingen , individuele fouten en soms vaak vele kansen nodig om te scoren brachten ons in slechte papieren.

Een onderschatting van de 3° amateur reeks en een aantal jongens die afhaakten om diverse redenen deden ook de spelersgroep danig afslanken .

Een eerste signaal kwam er met de aanwerving van Eli maar al vlug bleek dat hij nog wat tijd nodig had om een meerwaarde te betekenen op het veld maar duidelijk voor animo zorgde in de kleedkamer alsook zijn ervaring meegaf aan de groep en jongeren . Zoals bij zijn vele teams demonstreerde hij in de laatste 2 cruciale matchen nog eens zijn klasse en haalde hij KM over de streep met zijn 5° treffer .

Na 2 non-matchen net voor de kerstperiode op Zelzate en Lebbeke waar we in tegenstelling tot vorige wedstrijden weinig tot niks creëerden maar vooral ook vechtlust en duelkracht niet te bespeuren waren , werd er in samenspraak met bestuur geopteerd om nog in elke linie versterking binnen te halen .

Met Fred , Gunther en Laurenz kregen we niet alleen jongens met de nodige ervaring maar ook winnaars die met revanchegevoelens hun gelijk wilden halen .

Vele verwachtingen werden dan ook publiekelijk uitgesproken op de jaarlijkse aangename nieuwjaarsreceptie in de Koddaert en iedereen keek met nieuwe moed uit naar de eerste match in 2019 thuis tegen Jong Lede.

We speelden misschien wel onze beste 45 minuten onder mijn hoede en voetbalden kansen bij de vleet bijeen maar na het eindsignaal stonden we terug met lege handen en een ontgoocheling rijker.

Maar … opgevers winnen nooit , winnaars geven nooit op … 

Opnieuw rechtte de spelersgroep voor de zoveelste keer de rug en zetten we een aantal reeksen met puntengewin neer wat resulteerde in een 25 op 42 in de terugronde ! Met als toetje de 9 op 9 in de laatste drie matchen en de memorabele 45 laatste minuten van het seizoen.

Bij deze wil ik dan ook de volledige spelersgroep bedanken voor de blijvende inzet en medewerking en hen succes wensen het komende seizoen bij KM of bij hun nieuwe club .

Wat me vooral ook zal bijblijven zijn de vele enthousiaste medewerkers, de prima jeugdwerking en  de trouwe, talrijke supporters die een enorme steun betekenden voor de groep en zeker ook hun steentje bijgedragen hebben tot het behoud . Een volle bus naar Stekene , sfeer maken tijdens de laatste vrijdagtraining en de ploeg vooruit stuwen de 2° helft tegen Zelzate gaven ons allemaal een boost. Ik ga geen namen noemen omdat ik vrees iemand te vergeten maar wil jullie in naam van mezelf , trainers en volledige spelersgroep bedanken.

Daarnaast wil ik ook ondervoorzitters Nico, Johan en voorzitter Dick bedanken voor de inspanningen die tijdens de winterstop gebeurd zijn. 

De vele teleurstellingen na de match konden we, samen met  de voorzitter, vaak met de nodige humor en cynisme verzachten, met een pintje doorspoelen en toonden ons weer strijdbaar naar de volgende opdracht. Bedankt voor het vertrouwen en geloof te behouden ondanks de penibele situatie.

Tot slot heb ik eigenlijk woorden tekort om mijn 2 TT’s, Trouwvolle Trainers, Nigel en Dries te bedanken alsook topkiné Roy en grote meneer Daniël.

We zijn er altijd blijven in geloven, positief gebleven en vooral met zijn allen gewerkt naar dat ene doel: KM in nationale houden waar het thuis hoort!

We did it … en jullie aandeel daarin is van onschatbare waarde en ik had nooit het gevoel dat ik er alleen voorstond … we waren 1 team!!!

Ik ga dan ook met een goed gevoel KM achterlaten en wens allen met een hart voor KM het allerbeste toe!!!

KMT… ONE TEAM… ONE FAMILY! 

Sportieve groeten,

Bruno