FC Wetteren - KMT 3-2

FC Wetteren - KMT 3-2

KMT hoopte op puntenwinst om zo een goeie zaak te doen in de "operatie redding". Na drie minuten viel een groot stuk van die hoop al in duigen. Teveel ruimte geven en Delannoy mocht van op de zestien meter vrij laag in de hoek inschieten, 1-0 en meteen achtervolgen voor KMT.

KMT was echter niet aangeslagen en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er al bijna na acht minuten maar een vrije trap van Declercq ging maar net over de dwarsligger. Drie minuten later was het toch bingo. Een voorzet van Defevere werd door Christiaens in doel gewerkt en zo stond de 1-1 gelijkmaker op het bord.

Verder kabbelde de rest van de eerste helft rustig verder, beide ploegen probeerden het enkele keren van op afstand maar scoren lukte echter niet. Tot... Vier minuten voor de koffie kon Jason Neu zich doorzetten en zijn keiharde voorzet scherp voor doel werd in eigen doel gewerkt door Van Lierde. Meteen stond de 1-2 ruststand op het bord, misschien ietwat gevleid maar zeker ook niet onverdiend.

Na tien minuten in de tweede helft claimt de thuisploeg een eerste keer een strafschop voor handspel maar die werd niet gegeven wegens aangeschoten. Eén minuut later laat KMT de kans liggen om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Stael wordt schuin voor doel alleen voor de doelman gezet door Declercq maar hij werkt af op de doelman. Jammer want dit had de 1-3 moeten zijn en misschien was de wedstrijd dan wel beslist in het voordeel van KMT. Het was meteen ook het enige gevaar in de tweede helft van KMT dat verder de wet van de sterkste moest ondergaan.

Vlak voor het uur moest doelman Vanderbeken al een eerste keer uithalen met een miraculeuze redding als Delannoy alleen dichtbij voor hem opduikt. 

Na 65 minuten toch nog eens een gevaarlijk standje voor het doel van Wetteren, maar KMT zat hier voor niet veel tussen. Een gevaarlijke terugspeelbal van Bliki en doelman Verhoeven kan nog net met de borst in hoekschop werken. Hier kwam de thuisploeg goed weg.

Direct daarna aan de overkant fluit de scheidsrechter nu wel voor handspel van Vanaudenaerde. Doelman Vanderbeken lijkt onklopbaar vandaag en zorgt met een mooie redding op de elfmeter van Van Lierde dat de hoop levendig blijft. 

Het kon echter niet blijven duren, de druk van de nu wel erg sterk spelende thuisploeg bleef aanhouden en KMT moest de ene na de andere hoekschop toegeven. Met nog een twaalftal minuten op de klok kan De Lange één van die hoekschoppen inkoppen, de 2-2 gelijkmaker verdiend op het bord.

De thuisploeg had nu bloed geroken en bleef maar aandringen. In minuut 83 zorgt de thuisploeg voor de winning goal. Opnieuw op hoekschop die via het hoofd van een aanvaller voorlangs zou gaan werd door Vanaudenaerde ongelukkig in eigen doel gewerkt. Meteen de 3-2 winning goal voor de thuisploeg en we moeten toegeven dat het door hun erg sterke tweede helft verdiend was. KMT liep gedurende de ganse tweede helft achter de feiten aan.

Een zwart weekend dus voor KMT want het ziet Oostkamp (0-1 winst) en Wervik (0-0 gelijk) tot op één punt komen in de stand. Volgende week dus een herkansing in onze missie "operatie redding" thuis tegen het ook al niet gemakkelijke Pepingen-Halle, het worden nog drie zware finales!

Wetteren 2019-04-06