HO Wolvertem-Merchtem -  KMT 1-2

HO Wolvertem-Merchtem - KMT 1-2

We spreken minuut 90, alles wat Torhout genegen is zit in zak en as want het ziet ernaar uit dat we niet één punt gaan winnen maar er opnieuw twee gaan verliezen. Tot... De zes minuten voor tijd sterk ingevallen Couwyzer voor Neu zich op het middenveld kan doorzetten en de bal tot bij de ook al eerder ingevallen Christiaens brengt die op de zijkant Simoens alleen ziet lopen. En dan gebeurt het... Heel Torhout in extase! Simoens schiet de bal overhoeks in de binnenkant van het zijnet, 1-2 en KMT krijgt dan toch wat het verdiende De zo belanqrijke drie punten gaan mee naar huis!

KMT begon goed aan de wedstrijd, een voorzet van Neu gaat na acht minuten richting doel maar de thuisgoallie kan nog met een schitterende redding de openingstreffer van het bord houden. Ook de bezoekers laten zich gelden en na een kwartier krijgen we bijna een own-goal als Vanaudenaerde een voorzet net naast het eigen doel devieert.

Twee minuten later is KMT opnieuw dicht bij een doelpunt, maar Simoens ziet zijn kopbal op hoekschop van Declercq op de onderkant van de lat uiteenspatten en ook Steur kent geen geluk met zijn omhaal. Iets over halfweg de eerste helft heeft Steur opnieuw geen geluk als hij de bal in de groep gesmeten krijgt na vrije trap maar zijn schot rakelings over de lat ziet vliegen.

Net over het halfuur krijgen we de mooiste combinatie van de wedstrijd. Cordie kan zich door de verdediging wurmen en de bal afleggen tot bij Stael, die bediend Simoens maar hij ziet zijn schot met de vuisten van doelman Vandervorst gepareert.

Eén minuut later valt een fase die de wedstrijd er gans anders had kunnen doen uitzien. Hollevoet kan zich doorzetten op links tot op de achterlijn en gooit de bal naar de tweede paal waar Stael keihard inkopt. Hij (en niet hij alleen!) ziet zijn bal echter met de arm van de lijn gered worden door een veldspeler. De scheidsrechters zien er geen graten in en dus geen strafschop voor KMT en rood voor de thuisspeler. Hier had de thuisploeg nog een uur met tien man verder gemoeten!

En zoals dikwijls valt dan het doelpunt nog bijna aan de andere kant. De laatste vijf minuten zijn voor de thuisploeg als eerst een kopbal op hoekschop ook op de onderkant van de lat gaat en vlak voor affluiten moet doelman Vanderbeken de ploeg recht houden als hij Laerenbergh alleen voor zijn neus ziet komen maar met een schitterende redding de bal in hoekschop kan werken. We gaan rusten met 0-0 maar beide ploegen konden wel minstens één doelpunt claimen.

Het eerste kwartier van de tweede helft gebeurt er bitter weinig spectaculairs, beide ploegen willen wel maar zitten in de greep van de verdedigingen. Steur moet wel al vroeg naar de kant met een kwetsuur, hij zal goed vervangen worden door Vanysacker op de rechtsachter. Net na het uur wordt Van Den Bogaerde vastgehouden in de kleine backlijn en zijn tegenstander gaat er ook nog eens boven op gaan liggen. Strafschop en Declercq werkt die feilloos om, 0-1. Een verdiende voorsprong.

Twintig minuten voor tijd draait Hollevoet goed naar binnen maar hij ziet zijn schot op (of erover?) de lijn gepakt worden. LIjnrechter geeft doelpunt maar scheids floot voor een fout tegen KMT. 

Eén minuut later aan de overkant twijfelt doelman Vanderbeken even op een voorzet of hij zal doorgaan of niet en Laerenbergh maakt daar optimaal gebruik van om de gelijkmaker op het bord te zetten, 1-1.

KMT is hiermee niet tevreden en gaat volop op zoek naar het winnende doelpunt en Christiaens komt Stael vervangen, toch blijft het uitkijken voor de snelle uitbraken van de tegenstanders op dit barslechte veld.

En dan gebeurt wat niemand meer verwachtte, Simoens schiet groenwit van de hel naar de hemel maar dat kon u hierboven al lezen. Geen groot feest in de kleedkamer want de spelers beseffen dat we nog vijf finales moeten spelen en willen het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Laat ons hopen dat we volgende week tegen Melsele een vervolg kunnen breien aan die zes op zes. Dat zal dan wel zonder de rood geschorste Vanaudenaerde en de geel geschorsten Defever en Neu moeten

Wolvertem-Merchtem 2019-03-24