Hoe gaat het met de eindronde?

Hoe gaat het met de eindronde?

  • EVEN ALLES OP EEN RIJTJE VOLGENS DE HUIDIGE STAND VAN ZAKEN!

Er spelen per reeks vier ploegen de eindronde, de tweede plaats is altijd zeker samen met de drie periodewinnaars. Er doen dus geen ploegen meer mee die op een barrageplaats eindigden in 2de nationale amateurs.

Periodetitels worden nooit doorgegeven aan de 2de in de periodestand, wel naar de hoogst gerangschikte in de eindstand.

 

  • We gaan er net zoals iedereen wellicht, al lang vanuit dat KSV Oostkamp kampioen zal spelen en dus ook rechtstreeks zal promoveren.
  • De tweede plaats geeft recht op rechtstreekse deelname aan de eindronde en dat is voorlopig en naar alle waarschijnlijkheid zeker FC Lebbeke.
  • De derde plaats, voorlopig KM Torhout, is ook zeker als Oostkamp kampioen speelt want zij wonnen de eerste periode en dan gaat dat ticket door naar de eerstvolgende in de stand. Hier dus plaats drie want plaats twee is rechtstreeks geselecteerd. Opgelet: Ook Overijse dat op slechts twee punten volgt van KM komt nog in aanmerking voor die plaats.
  • Gezien de tweede periodetitel op 16 april beslist wordt tussen Oostkamp, Lebbeke en Torhout en zij hierboven eventueel al zouden geplaatst zijn gaat de tweede periodetitel naar de vierde in de stand. Voorlopig is dat dus Tempo Overijse (of KM Torhout) die dus het derde ticket zou krijgen.
  • De derde en laatste periodetitel gaat zoals het er nu naar uitziet naar Lebbeke of Oostkamp gaan want zij staan met nog negen punten te verdienen respectievelijk zes en vijf punten voor op de eerste achtervolger. En gezien zij zoals hierboven al aangegeven reeds kampioen en tweede in de stand staan zou dat eindrondeticket naar de vijfde in de stand gaan. Grootste kanshebbers voorlopig daar zijn Erpe-Mere en Hamme die twee punten voorsprong hebben op Stekene. Lochristi mag geen eindronde spelen wegens geen licentie voor nationaal voetbal.

Tenzij er nog onverwachte mirakels gebeuren kunnen we dus bijna met zekerheid zeggen dat de plaatsen 2 tot en met 5 uit de A-reeks de eindronde zullen beslissen met vier ploegen uit de B-reeks. Normaal gaan er daarvan twee over naar 2de amateur maar door het wegvallen van SKV Zwevezele gaan er al zeker drie ploegen over. Bij winst in de eerste ronde (In één wedstrijd!) heb je dus 75% kans om te promoveren.

Door het wegvallen van Zwevezele en Menen in de nationale reeksen komen ook al zeker drie West-Vlaamse ploegen over uit provinciale. Daar gaan ook nog eens drie andere ploegen rechtstreeks naar de interprovinciale eindronde om te strijden voor een plaats in het nationale voetbal. 

In de B-reeks waar KRC Mechelen op de titel afstevent lijken de eindrondekandidaten onder voorbehoud ook de nummers 2 tot en met 5 te worden. En dat zijn Ersperanza Pelt, KFC Diest, KVC Lille United en KFC Turnhout te worden.