K.FC. Eppegem A - Torhout 1992 KM 2-1

K.FC. Eppegem A - Torhout 1992 KM 2-1

Even voorstellen:

KFC Eppegem heeft stamnummer 4759 en speelt in wit rood en groen. In de jaren 1930 werd in Eppegem een voetbalclub opgericht, die zich aansloot bij de Belgische voetbalbond maar door de oorlog kwam daar een einde aan. Na de oorlog werd de FC Eppegem heropgericht en in 1947 sloot men zich opnieuw aan bij de Voetbalbond, waar men stamnummer 4759 toegewezen kreeg. 

In 1988 fusioneerde de eveneens Eppegemse voetbalploeg FC Borneo met FC Eppegem, waardoor er nog één club was in het dorp. Ter ere van hun 50-jarig kreeg de club in 1997 het koninklijk en werd hun officiële naam KFC Eppegem.

In 2012 werd KFC Eppegem kampioen in Tweede Provinciale A. De club behaalde 83 punten op 90 en had 31 punten voorsprong op nummer twee Wavre-Limal. In het eerste seizoen in Eerste Provinciale speelde Eppegem onmiddellijk op hoog niveau en ze behaalden een vierde plaats. Dit leverde een plaats op in de eindronde, waarin ze de finale bereikten, maar waarin ze uiteindelijk verloren van FC Pepingen.

Ook het daaropvolgende seizoen van 2013-14 liep goed. Eppegem eindigde tweede en behaalde opnieuw de eindronde. Daar won men eerst van KFC Strombeek, maar verloor men opnieuw de finale, ditmaal van US Rebecquoise dat dit jaar nog Cercle Brugge uit de beker wipte.

Het jaar daarna beleefden ze een klein dipje en eindigden ze niet hoger dan de betere middenmoot, al was het daaropvolgende seizoen wel succesrijk. FC Eppegem en FC Diest waren gedurende het hele seizoen de leiders, ze promoveerden beiden en Eppegem werd uiteindelijk voor de tweede keer in vijf jaar kampioen.

Vanaf het seizoen 2016/17 komen ze alzo voor het eerst uit in de nationale reeksen, met name de net opgerichte derde amateurklasse. Na een vierde plaats en een verdiende eindronde in het seizoen 2017-2018 slaagt de club erin om te promoveren naar de tweede amateursklasse, maar dat werd geen succes. Er werd onmiddelijk opnieuw gezakt naar derde amateurklasse maar de club heeft de ambitie om er zo snel mogelijk terug te keren.

Adres van het Frans Vercammen stadion, Waterleestweg 2 1980 Zemst.

Spelersnieuws voor de wedstrijd:

Geschorst:         Simoens 1/1

Gekwetst:          Steur en Samyn (Volledig seizoen)

Selectie:            Meeuws, Vanderschaeghe, Verhaeghe, Schmisser, Mestdagh, Ballegeer, Vanhaecke, Vanysacker, Hollebeke, Declercq, Vandenbussche, Lagrou, Coppin, Vanaudenaerde, en nog 1 of 2 spelers aan te duiden na beloftenmatch

Wedstrijdblad vind je op de verslagpagina via de link kalender.