KFC Mandel United - Reserven Amateur A 3-3

KFC Mandel United - Reserven Amateur A 3-3

KMT begon heel sterk aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Samyn kon zich doorzetten op links maar zag zijn bal nog van kortbij afgeblokt in hoekschop. Dit gaf de ploeg meteen de hoop dat er misschien wel iets inzat tegen de sterke thuisploeg die tot vorige week nog meedeed voor de titel.

KMT bleef verder naar voor spelen maar balverlies van Corveleyn op de helft van de tegenstander leidde een snelle tegenaanval in en Callens kon alleen voor doelman Bauwens keihard inschieten, 1-0 en meteen achtervolgen dus voor KMT.

Het spel ging goed op en weer maar de beste kansen waren voor de bezoekers. Na 26 minuten loonde de hoge druk en een steal van Callewaert die zo alleen op de doelman kon afgaan zorgde in twee tijden voor de verdiende gelijkmaker, 1-1.

Meteen ook de ruststand en een tevreden trainer loofde de ploeg voor het geleverde spel en liet de spelers geloven dat er misschien wel meer in zat.

En jawel, na drie minuten spelen in de tweede helft speelde Taveirne de bal naar Corveleyn op rechts en die zag zijn crossbal naar Catteeuw mooi afgewerkt worden, 1-2 voorsprong na mooi combinatievoetbal.

De vreugde was echter van korte duur, de verdediging was nog aan het vieren als Hemelaere zich op links kan doorzetten en in de korte hoek kan inschieten, 2-2 en alles te herbeginnen.

Drie minten later een opdoffer voor KMT als een overduidelijk handspel door een breedmakende speler niet gefloten wordt in de zestien, dit had het keerpunt in de wedstrijd kunnen worden. Het werd nog erger als enkele minuten later een lichte vrije trap toegekend wordt net buiten onze zestien en Soens die mag  te gemakkelijk inschieten op een viermansmuurtje ondanks de verwitteging van trainer Roland. KMT nu op een 3-2 achterstand en dus terug achtervolgen.

KMT liet het echter niet aan het hart komen en bleef de thuisploeg nu domineren op zoek naar de gelijkmaker, doelman Bauwens zag nu nog nauwelijks een bal.

Toch duurde het tot tien minuten voor affluiten voor die gelijkmaker viel. Lingier stuurde een voorzet van op de linkerkant af en via het hoofd van Catteeuw kwam de bal bij de ingevallen Desitter die vrij de 3-3 gelijkmaker mocht inschieten.

Slechts één minuut later kreeg de ook al ingevallen Cornille de kans op de winning treffer maar hij schoot op de doelman. De wedstrijd eindigde op een 3-3 gelijkspel waarbij onze jongens niet tevreden konden zijn. Als er één ploeg de overwinnig verdiende was het KMT.

Toch een prachtige afsluiter van een mooi seizoen waarbij onze jonge gasten het beste van zichzelft hebben gegeven. We wensen de vertrekkers (door welke omstandigheden dan ook) veel succes in hun verdere carriëre en uiteraard hopen we dat de blijvers zich volgend seizoen verder kunnen ontwikkellen binnen onze club met de hoop dat ze ooit kunnen doorstromen naar het A-elftal.

Wedstrijdblad 20190502