KFC Sparta Petegem - Reserven Amateur A 4-1

KFC Sparta Petegem - Reserven Amateur A 4-1

De ploeg kwam gehavend aan de start, op doelman Jasper Meeuws na deed geen enkele belofte uit de A-kern mee, mede door de vele geschorsten zullen zij misschien wel moeten aantreden bij het A-elftal. En dat liet zich meteen voelen, KMT kwam moeilijk uit de greep van de thuisploeg weg.

Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor Callewaert die onverwachts alleen op doel mocht afgaan maar vandaag duidelijk scherpte voor doel mistte. Enkele minuten later iets over het kwartier was de thuisploeg wel scherper voor doel. Een bal van links werd ongehinderd keihard in het dak van het doel gekopt en meteen stond het 1-0.

Met nog tien minuten voor de koffie een gelijkaardige fase, nu een hoekschop die opnieuw ongedekt mocht ingekopt worden, 2-0. Ongelooflijk dat de verdediging zich zo twee keer op dezelfde manier liet te grazen nemen. Ondertussen miste een kopbal van Callewaert van heel erg dichtbij de juiste richting. KMT had dus zeker ook de kansen om te scoren maar dat lukte niet, Taveirne schoot zelfs nog eens vanop de zestien meter op de onderkant van de lat maar ook hier viel de terugkerende bal niet goed.

Toch ging de thuisploeg verdiend met een 2-0 voorsprong rusten want onze jongens waren op elke positie niet scherp genoeg.

Direct na rust kreeg KMT een drietal kansen in evenveel minuten, scoren zat er alweer niet in. Na die kansen kwam de thuisploeg terug iets meer in de wedstrijd maar nu wel zonder gevaarlijk te zijn. KMT bleef ervoor gaan, de thuisploeg kwam nog nauwelijks in de buurt van doelman Meeuws.

Met nog tien minuten te spelen viel dan de genadeslag. Een combinatie door het midden die veel te gemakkelijk mocht doorgaan en de bal ging via buitenkant voet van de ene paal aan de andere paal binnen, 3-0. Een aangeslagen KMT kreeg zelfs nog een vierde tegendoelpunt als een bal centraal naar buiten werd gespeeld en overhoeks ingeschoten werd, 4-0.

De thuisploeg moest drie minuten voor het einde nog met tien verder als één van hun spelers met een tweede gele kaart van het veld moest. KMT kon zo in de allerlaatste minuut nog een eerreddende treffer aantekenen als Jarne Vancompernolle een hoekschop gemeten op het hoofd van Daveloose legt die inkopt, 4-1 meteen ook de eindstand.

KMT speelde een inspiratieloze eerste helft maar toonde in de tweede helft dan toch enige verbetenheid en gaf niet af, het was vandaag zeker niet goed maar dat ze er tot in de laatste minuut voor bleven gaan maakt toch nog iets goed.

Wedstrijdblad 20190329