KMT - KVV Zelzate 3-2

KMT - KVV Zelzate 3-2

Het was nu of nooit voor KM, een scenario zoals vorig seizoen tegen Pepingen-Halle wilde niemand meer meemaken. De actie om supporters gratis binnen te laten werd duidelijk gesmaakt want er waren tussen de 700 en 800 toeschouwers aanwezig op De Velodroom.

Er gebeurde erg weinig in de beginfase, beide ploegen konden niet echt voor gevaar zorgen. Toch namen de bezoekers stilaan de bovenhand. KMT zou misschien wel één van de zwakste eerste helften van het seizoen spelen. Het eerste gevaar kwam er via Van Buyten maar hij zag zijn schot aan de verste paal buiten gaan.

Als na 26 minuten Vanysacker de bal afgesnoept wordt door diezelfde Van Buyten kan hij topschutter Mertens het straatje insturen en moet Simoens hem achteraan aantikken. Strafschop en Mertens klaart uiteraard zelf de klus want hij wil topschutter van de reeks blijven, 0-1.

Even later een mooie combinatie door het centrum van de bezoekers. Annor speelt Mertens aan, die steekt door naar De Coninck die de bal aan de tweede paal aflegt tot bij de inlopende Antwi die de 0-2 op het bord zet. Of toch niet want de scheidsrechter gaat praten met zijn assistent die niet gevlagd had maar hij keurt het doelpunt terecht af wegens buitenspel van De Coninck. (Al dan niet onder druk van spelers en supporters) De opluchting vlamt door het stadion.

Die opluchting was echter van korte duur want in minuut 36 zet Cools-Ceuppens een kort genomen hoekschop voor doel op het hoofd van Mertens die zijn tweede van de namiddag tegen de touwen kopt, 0-2. Een doemscenario dreigt aan de rust want onze rechtstreekse concurrenten Oostkamp en Wervik staan op de moment voor.

Onmiddelijk na de rust kan Defevere van op de zijlijn Shema centraal aanspelen en die ziet zijn schot maar centimeters naast de verkeerde kant van de paal gaan. Krijgen we dan toch een ander KMT te zien?

Aan de overkant kan Cools-Ceuppens het lot van KMT bezegelen als hij alleen voor doelman Meeuws wordt gezet maar die laatste red de meubelen met de voet. Dit kon en zou de genadeslag geweest zijn voor groenwitzwart.

Niemand die nog gelooft dat we ons gaan redden, alhoewel... Oostkamp staat ineens gelijk terwijl Wervik op achterstand staat. Iedereen dus maar hopen dat Oostkamp nog verliest want met nog een kwartier te spelen gelooft bijna niemand meer dat KMT de scheve situatie nog zelf zal kunnen rechtzetten.

Tot Neu de bal tot bij Hollevoet speelt die het met een afstandschot probeert, zijn afgeweken bal komt via Martens op het hoofd van Simoens terecht en hij kopt de 1-2 aansluitingstreffer op het bord. De Velodroom ontploft en plots is er terug geloof in een mirakel.

Slechts vijf minuten later is iedereen in extase als Neu de bal in de rug van Cools-Ceuppens afsnoept en er met een MESSIaans afstandsschot 2-2 van maakt. Zou Vincent Kompany die beelden gezien hebben misschien? In ieder geval lijkt het mirakel nu toch te gebeuren want met deze tussenstanden is KMT rechtstreeks gered.

Maar kort voor tijd leek het toch nog mis te gaan, Meeuws moet opnieuw met een prachtige save uithalen als hij een bal van onder de lat maar net over kan tippen. Spannender dat dit kon het niet meer worden dacht iedereen, maar nog was het niet gedaan.

Twee minuten voor tijd gebeurde het ondenkbare. Cordie werkt op de kleine backlijn een bal weg, Shema neemt hem op de eigen zestien meter mee en schiet als een raket naar de overkant van het veld. Hij ziet Christiaens goed uitlopen naar de linkerkant en die stuurt een gemeten voorzet richting tweede paal waar Coulibaly het luchtduel wint van Martens en de 3-2 eindstand op het bord kopt.

De Velodroom ontploft nu helemaal... Een heus "kampioenenfeest" kon losbarsten! Wie had dat nog gedacht, rechtstreekse redding nadat we slechts negen punten hadden op twintig wedstrijden! Na dertig wedstrijden eindigen we op 34 punten en een mooie tweede plaats in de derde periode.

VOLGEND SEIZOEN TERUG NATIONAAL VOETBAL OP DE VELODROOM, EN DAT IS OOK WAAR ONZE PLOEG THUIS HOORT.

OPERATIE REDDING... MISSION ACCOMPLISHED! PROFICIAT AAN SPELERS EN STAF DIE ER EEN GANS SEIZOEN VOOR BLIJVEN GAAN ZIJN, DANK U WEL AAN ALLE SUPPORTERS DIE DE PLOEG NOOIT IN DE STEEK HEBBEN GELATEN! 

TOT VOLGEND SEIZOEN.

Klik op onderstaande link nog eens voor de historische beelden van FOCUS/WTV

https://www.focus-wtv.be/sport/coulibaly-behoedt-torhout-voor-degradatie

Zelzate 2019-05-05