KMT - SK Pepingen-Halle 4-1

KMT - SK Pepingen-Halle 4-1

Het was meteen duidelijk dat KMT moest winnen, het trok dan ook zo snel mogelijk ten aanval. Al na zeven minuten viel een eerste grote kans voor Hollevoet op voorzet van Simoens, maar hij schoot van dichtbij over.

Ook de bezoekers deden goed mee, zij spelen nog voor een eindrondeticket via de ranking. Op het kwartier kreeg Mikal een reuzekans als hij via een lange bal van achteruit alleen voor doelman Vanderbeken opduikt maar hij had geen kracht meer genoeg om te besluiten, Brandon kon dan ook gemakkelijk pakken. Kort daarna schiet Wagner ietwat overhaast naast.

Na twintig minuten is er opnieuw gevaar aan het bezoekende doel als Shema een vrije trap mag nemen. Van op zowat 20 meter krult hij de bal laag naar de verste paal maar doelman Deweerdt gaat met een goeie save plat en kan ik hoekschop werken. 

Iets voor het halfuur is het dan toch raak. Een verre inworp van Vanaudenaerde wordt aan de eerste paal verlengd door Cordie waar Dailly de bal met het hoofd slecht ontzet richting Christiaens en die kan in de draai inschieten en zo de verdiende openingstreffer op het bord zetten, 1-0.

Op het halfuur dan toch nog eens een heet standje voor het doel van KMT maar de bal wordt opnieuw naast geschoten. De eerste helft lijkt nu rustig verder te lopen en net wanneer iedereen denkt dat we met een voorsprong naar de koffie gaan krijgt KMT een slag in het gezicht.

Op slag van rust kan Van Belle de bal naar buiten spelen waar Wagner helemaal alleen een gemeten voorzet op het hoofd van Ngadrira kan gooien en die devieert de bal gevleidt in de verste hoek binnen, 1-1 een domper voor al wie groenzwart genegen is.

Na zes minuten in de tweede helft luidt balverlies aan onze zestien de aanzet in voor een nieuwe voorsprong. De bal komt bij Vanysacker die met een verre bal Hollevoet de rechterstraat instuurt. Hij blijft het overzicht behouden en legt de bal mooi terug tot bij Stael die aan de tweede paal komt ingelopen en de 2-1 tegen de touwen werkt.

Na nog eens zes minuten trapt Stael een hoekschop en wordt Cordie onderuit gelopen door Pé, de goed leidende ref (en assistenten) aarzelt niet en fluit strafschop. Een kolfje naar de hand van Declercq die hard in de linkerkant binnen schiet, 3-1 dit mag niet meer mislopen!

Het enige gevaar in de tweede helft van de bezoekers komt er nog op vrije trap van Mikal maar daar heeft doelman Vanderbeken geen problemen mee.

De laatste minuten van de wedstrijd zijn zowaar nog een spectakelstuk. Doelman Deweerdt wil te snel inspelen en als de bal aan de middenstip bij de ingevallen Couwyzer komt probeert die het rechtstreeks van op die afstand. Hij raakt de bal welllicht te goed want zijn lobbal gaat net over de lat, jammer voor Matteo want dit zou een prachtig moment zijn geweest voor onze youngster, 17 jaar nog maar!

Toch was het nog niet gedaan want in de allerlaatste seconden kan de ook al ingevallen Neu zich doorzetten op links, daar neemt uitblinker Shema het van hem over, hij draait naar binnen en schiet van op de zestien meter overhoeks de verdiende 4-1 zege op het bord.

KMT staat voorlopig op een rechtstreekse reddingsplaats maar ziet de andere West-Vlamingen uit Oostkamp en Wervik in de nek blazen want ook zij wonnen hun wedstrijd net als de laatste in de stand Woluwe-Zaventem. Nog twee zware finales te gaan dus op Stekene en thuis tegen Zelzate.

Wedstrijdbeelden van Regionale TV Focus/WTV vind je hier: https://www.focus-wtv.be/sport/torhout-zet-stap-naar-behoud 

Pepingen-Halle 2019-04-13