KMT - Svelta Melsele 0-0

KMT - Svelta Melsele 0-0

Dat de bezoekers maar 24 doelpunten maakten was te zien aan hun afwerking als ze al eens in de buurt van doelman Vanderbeken kwamen, hij keepte een uitstekende wedstrijd en moest KMT tot drie keer toe recht houden als een bezoeker alleen voor zijn neus opdook. Dat ze slechts 25 tegendoelpunten moesten incasseren is deels te wijten aan de (opnieuw) gebrekkige afwerking van KMT maar ook hier hadden de bezoekers veel te danken aan hun uitstekend keepende doelman Van Den Wildenberg.

Reeds na 30 seconden kreeg Shema de eerste grote kans van de wedstrijd, hij zag zijn poging net voorlangs buiten lopen. Slechts drie minuten later opnieuw een grote kans voor KMT als Hollevoet zich langs de achterlijn kan doorzetten en de bal gemeten op het hoofd van Shema legt maar nu is het doelman Van Den Wildenberg die uithaalt met een mooie redding. KMT kon dus in de eerste vijf minuten al een 2-0 voorsprong claimen.

Als de bezoekers de neus aan het venster steken zijn we al acht minuten ver, De Vos wordt in het straatje gestuurd maar hij schiet naast. Na tien minuten is het opnieuw Shema die zijn duivels ontbind en door de ganse defensie wandelt maar zijn bal geraakt net niet tot bij Christiaens en wordt weggewerkt.

Twee minuten later opnieuw Shema met een kapbeweging maar opnieuw ziet hij zijn schot naast gaan. Dan valt de wedstrijd een beetje stil, het volle aanvalsgeweld van de thuisploeg heeft krachten gekost en dus moeten ze noodgedwongen wat gas terug nemen. De bezoekers kunnen voorlopig doelman Vanderbeken niet in verlegenheid brengen.

Met nog een minuut op de klok toch nog eens gevaar. Eerst voor de thuisploeg als Hollevoet uitpakt met een goeie actie maar zijn voorzet vlak voor de neus van Shema ziet gepakt worden. Direct daarna val na een hoekschop voor de bezoekers een schermutseling voor doel maar de bal wordt van de lijn weggewerkt. KMT komt hier goed weg want na een sterke eerste helft kon het ook zomaar 0-1 achter gestaan hebben. We gaan toch rusten met een brilscore.

De tweede helft is nog maar goed op gang gefloten als Cathoir alleen voor doelman Vanderbeken opduikt, opnieuw brengt hij redding met de voet. KMT is opnieuw gewaarschuwd. Na acht minuten is het de beurt aan de mannen in het oranje om "Comedy Capers" te spelen. Een duidelijk handspel in de zestien en de scheids fluit strafschop, hij komt echter op zijn beslissing terug en legt de bal net buiten de zestien. Geen strafschop maar ook geen tweede gele en dus rode kaart voor kapitein Vinck, onbegrijpelijk. In de fase daarna opnieuw duidelijk handspel in de zestien maar nu doet de scheids alsof zijn neus bloed, KMT dus twee maal een strafschop onthouden in dezelfde minuut. Hier had het verdere wedstrijdverloop er helemaal anders kunnen uitzien!

Op het uur probeert Christiaens het met een verre bal maar hij ziet zijn schot over de kruising gaan. En dan na 65 minuten opnieuw een discutabele fase als Van Den Bogaerde met een haakfout onderuit gehaald wordt in het strafschopgebied, opnieuw (voor de derde keer al) krijgt KMT de strafschop niet!

Met nog twintig minuten op de klok ziet bezoeker Hos een doelpoging over gaan en schiet Shema aan de overkant opnieuw net naast. Eén minuut later kan Christiaens te weinig kracht zetten op een kopbal na voorzet van Hollevoet, de doelman kan gemakkelijk pakken.

Negen minuten voor affluiten moet doelman Vanderbeken voor een derde keer redding brengen als nu Volckerick alleen voor zijn neus opduikt, opnieuw kan hij redding brengen met de voet. De bezoekers brachten er aanvallen weinig van terecht maar toch moest doelman Vanderbeken KMT tot drie keer toe recht houden, vooral dus op een snelle uitbraak van de bezoekers.

Het slot van de wedstrijd is nog voor KMT maar de ingevallen Stael ziet zijn schot over de dwarsligger gaan. Een ontgoochelend 0-0 gelijkspel waar vooral de bezoekers blij mee waren. Gelukkig voor KMT vallen de andere uitslagen onderin mee en komt KMT voor het eerst dit seizoen samen met Kampenhout op een gedeelde reddingsplaats te staan. Nog vier zware finales te gaan in onze opdracht "operatie redding" te beginnen met de verplaatsing naar Wetteren, thuis Pepingen-Halle uit naar Stekene en thuis Zelzate.

Melsele 2019-03-30