KMT A - Racing Club Lauwe 2-3

KMT A - Racing Club Lauwe 2-3

KMT heeft zichzelf volgende week een (dure!) reis van 310 km naar Messancy gespaard door onnodige te verliezen van RC Lauwe. Na een goeie start kwam het verdiend op voorsprong via Coppin die al snel naar de kant moest met een blessure en vervangen werd door Andries.

Kort daarna ontglipt de bal uit de handen van doelman Ampe en kan Beel profiteren om de gelijkmaker op het bord zetten. Met nog tien minuten op de klok claimen de bezoekers eens strafschop voor handspel maar de opgeleverde hoekschop wordt door Brien vrij ingekopt, 1-2 meteen ook de ruststand.

Na de rust gaat KM uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, de bezoekers komen er niet meer uit. Maar een uitstekende doelman Mervilde kan zijn ploeg tot twee keer toe redden met een mirakelsave. Als dan ook nog eens Simoens en Kostyrka alleen voor de doelman niet kunnen scoren weet iedereen dat het heel moeilijk gaat worden.

Doelman Ampe moet nog slechts één keer heel gevat tussen komen en KM krijgt een verdiende strafschop die rustig afgewerkt wordt door Simoens, 2-2.

Iedereen maakt zich al op voor strafschoppen maar in minuut 95 kan Naessens een onnodige vrije trap in doel deviëren en zo de winning goal aantekenen. De bezoekers speelden een goeie eerste helft maar door de sterke tweede helft van KM kunnen we misschien wel van een hold-up spreken.

Al bij al heeft KM het verlies enkel aan zichzelf te danken, een lakse eerste helft kon niet meer goed gemaakt worden ondanks de vele kansen in de tweede helft.

De eerste competitiewedstrijd op Sint-Niklaas gaat alvast door op 19 september want zij speelden 0-0 gelijk op 1ste provicialer SK Berlare maar verloren na strafschoppen met 4-2.

KMT Lauwe