KMT werkt verder aan de optimalisatie van de clubwerking

KMT werkt verder aan de optimalisatie van de clubwerking

 

  • Kort geleden kreeg onze club het bericht van Zijne Majesteit Koning Filip dat we de "K" in onze naam als "Koninklijke" verder mogen gebruiken. Hiermee werd de laatste horde genomen in de naamsverandering van Torhout 1992 KM naar KM Torhout, voluit Koninklijke Maatschappij Torhout. Deze gaat bij de bond officieel in op 1 juli 2020. Ook het clublogo werd aangepast naar de naamsverandering.
  • Ook verkregen we van de voetbalbond na uitstekend werk van enkele bestuursleden onze licentie om ook komend seizoen nationaal voetbal te mogen spelen en kon onze club ook het nieuwe drie jaar geldende viersterren label voor de jeugdwerking voorstellen. Het maximaal haalbare en dit al voor de derde maal op rij!
  • Deze week kregen jullie al de voorstelling van de nieuwe wedstrijdoutfits. Voor het eerst zullen alle ploegen van van jong tot oud binnen onze club in dezelfde design uitrusting spelen. De jeugdwerking weliswaar met andere sponsors dan de A- en B-Kern.
  • Sportief Manager Didier Degomme kon samen met ondervoorzitter Nico Vermeersch, ondanks moeilijke corona omstandigheden, een sterke ploeg met ervaren- maar ook eigen jeugdspelers en professionele omkadering samen stellen. Hierdoor hopen we eindelijk terug naar boven te kijken in plaats van naar onder in het klassement.
  • Er kwam ook goed nieuws van de veiligheidsraad die vanaf juli het maximum toeschouwersaantal op 400 plaatste en vanaf augustus op 800, dit uiteraard met de geldende veiligheids- en afstandsmaateregelen. Wel is nog niet duidelijk of dit in het voetbal op ons niveau allemaal zitplaatsen moeten zijn of niet. Wat wel zeker is dat de regels voor kantines zullen gelden zoals andere horecazaken, dus allemaal zittend en niet aan de bar staan of bestellen.
  • En dan heel belangrijk nieuws over de interne werking. Nadat vorig seizoen Didier Degomme de taak van Sportief Manager kreeg toegewezen werd de zoektocht gestart naar een Algemeen Manager om de taken van voorzitter Dick D'Hoore en ondervoorzitters Nico Vermeersch en Johan Bossuyt, die alle drie een drukke beroepsagenda hebben, wat te verlichten. Deze werd nu gevonden in de persoon van Charles Hollevoet, iemand met Torhouts voetbal DNA in het bloed. Hij zal vanaf heden de dagelijkse werking van de club op zich nemen. We wensen Charles in elk geval veel succes toe in deze nieuwe uitdaging.

Charly

 

We hopen jullie allen snel terug te mogen begroeten op De Velodroom!

Hou het ondertussen veilig en blijf vooral gezond.