KRC Harelbeke - KMT A 2-1

KRC Harelbeke - KMT A 2-1

 

KMT nam direct het heft in handen, al in de eerste tien minuten kreeg het een tweetal kansen. Derde keer goeie keer als na 8 minuten Andries de bal panklaar achteruit legt op Coppin die de 0-1 binnen tikt. Slechts twee minuten later schiet Nfor (Ex Zulte-Waregem, Kortrijk en AA Gent) vanop afstand uit het niets de gelijkmaker binnen, 1-1. Meteen ook de ruststand in een best genietbare eerste helft waarbij beide ploegen nog kansen kregen om de score op te drijven. Minpunt was de tussenkomst na een kwartier van Sy die Ballegeer met een diepe open wonde aan het oog naar het ziekenhuis moest afvoeren. Hij werd vervangen door Schmisser.

De tweede helft was van veel minder makelij, Verhaeghe kwam Pype vervangen. Slordig spel bij beide teams, mede door de vele vervangingen zorgden voor weinig doelgevaar. Af en toe kwamen beide teams nog eens nippen maar de bordjes bleven in evenwicht.

Na een uur kwamen Vanysacker en Kostyrka in voor Hollevoet en Andries die zijn eerste minuten van het seizoen maakte nadat hij op het strand van Knokke tijdens zijn werk ook het slachtoffer was van agressie.

Een kwartier voor affluiten deed trainer Degomme nog drie vervangingen, Desitter, Couwyzer en Margo namen de plaats in van Neu, Coppin en Vanhaecke.

Met nog 13 minuten op de klok kon Vandenbroucke dan toch de winning goal aantekenen voor de thuisploeg. Zijn vrije trap werd licht afgeweken en verraste de ganse verdediging inclusief doelman Ampe, 2-1.

Na het doelpunt kwam de thuisploeg zo goed als niet meer over de helft al moest Ampe nog één keer redding brengen vlak voor tijd.

Opnieuw een bevredigende prestatie van de ploeg tegen een club uit 2de afdeling die de hoop doet oplaaien op een mooi seizoen.

Woensdag spelen we thuis een laatste test op de Velodroom tegen 1ste provincialer KV Koksijde-Oostduinkerke alvorens we zaterdagavond hun reeksgenoot RC Lauwe in de ogen kijken voor de Croky Cup

Harelbeke KMT