KSKV Zwevezele - Rerserven Amateur A 0-11

KSKV Zwevezele - Rerserven Amateur A 0-11

Doelman Meeuws kreeg waarschijnlijk de gemakkelijkste avond ooit in doel, niet één bal moest hij stoppen gedurende 90 minuten.

De thuisploeg begon nochtans met stug verdedigen, KMT viel van bij aanvang van de wedstrijd aan maar kwam niet direct tot kansen. Tot bijna vlak voor het kwartier Kenneth Callewaert alleen op de doelman werd afgestuurd maar hij schoot de bal net over het doel. Enkele minuten later werd de score toch geopend. Een combinatie tussen Catteeuw en Strobbe en die laatste zag zijn voorzet ingetikt door Vervalle, 0-1 en meteen was de ban gebroken.

KMT bleef de kansen opstapelen, een voorzet van Catteeuw werd dooor Lingier overgekopt en Vervalle en Catteeuw schoten ook nog eens naast. Tussendoor de enige kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. Een goed gemeten vrije trap werd net naast gekopt, hiermee kregen we dan ook het enige wapenfeit van de thuisploeg in de ganse wedstrijd.

Op het half uur werd de score verdubbeld. Strobbe verstuurde een lange bal en in het geharrwar kon Callewaert de bal mooi in doel werken, 0-2. Enkele minuten later opnieuw een lange bal van Strobbe maar nu was het Lingier die op de doelman besloot.

Met nog zes minuten op de klok kon Catteeuw de 0-3 op het bord zetten. Na een assist van Callewaert kwam hij alleen voor de doelman en werkte beheerst af. KMT vond het nog niet genoeg en nog voor de rust werd het 0-4. Een mooie uitgespeelde actie via Taveirne die de bal breed legde tot bij Samyn, die speelde de bal door tot bij Lingier en zijn 45 (fortyfive) werd door Callewaert afgewerkt. Meteen de 0-4 ruststand.

In de tweede helft duurde het opnieuw een kwartier voor KMT de score verder kon opdrijven. Een prima inividuele actie van Vervalle die zijn mannetje volledig in de wind zette en tot op de achterlijn kon doorgaan, hij legde de bal terug tot bij Callewaert die zich vrij kapte en de bal in doel schoot, 0-5.

Twee minuten later pech voor de groenzwarten. Een bal van Callewaert spatte uiteen op de lat en de rebound van Vervalle werd nog van de lijn gehaald. Lang duurde het ongeluk echter niet, drie minuten later werd een voorzet van Catteeuw met een duikvlucht van Van Tieghem in doel gekopt en dus 0-6.

Met net iets meer dan twintig minuten op de klok stak Vervalle een prachtige steekbal op Lingier tussen de linies en die maakte er 0-7 van. Een zestal minuten later de omgekeerde richting, een lange bal van Lingier op Vervalle en die maakte er met een prachtige lobbal van op de zestien meter 0-8 van.

Niet eens twee minuten later stond ook de 0-9 op het bord. Nu was het Corveleyn die Lingier schuin voor doel plaatste en hij schoof zijn tweede van de avond tegen de netten.  Met nog zeven minuten te spelen zette Corveleyn nu Vervalle alleen voor doel maar zijn bal werd van de lijn gekeerd, Catteeuw kon echter de rebound intikken en zo stonden de dubbele cijfers op het bord, 0-10. 

En nog was het niet gedaan want met nog zes minuten te spelen stak Vervalle LIngier opnieuw alleen voor doel en die zette meteen de 0-11 eindstandj op het bord. De goed leidende scheidsrechter Tiporic vond het welletjes en floot enkele minuten te vroeg af, en daar zal vooral de thuisploeg niet kwaad om geweest zijn want misschien was de score anders nog hoger opgelopen.

Voor aanvang van de wedstrijd had gelegenheidscoach Smith gevraagd om vooral de opgelegde taken goed uit te voeren en niet naar de score te kijken, en het moet gezegd op een slechte grasmat lieten onze jongens bij momenten heel goed voetbal zien. Op kunstgras kon de score misschien wel tot 20 opgelopen zijn, want ook de thuisgoalie hield onze jongens nog van enkele gemaakte doelpunten.

Vervangingen niet ingevuld op wedstrijdblad:

46' Uit Van Wijk - In Desitter

62' Uit Strobbe - In Buffel

70' Uit Callewaert - In Corveleyn

Wedstrijdblad 20190412