KVK Ninove - Torhout 1992 KM 3-0

KVK Ninove - Torhout 1992 KM 3-0

VOORBESCHOUWING:

FC Ninove sloot in 1936 aan bij de KBVB met stamnummer 2373. De club raakte 20 jaar later voor het eerst in de nationale reeksen maar tien jaar later zou het terug zakken naar eerste provinciale. De naam werd net als bij ons vervlaamst naar VK Ninove en in 1975 speelde men opnieuw nationaal voetbal. In 1981 werden ze tweede maar kampioen Merchtem werd wegens omkoping bestraft waardoor Ninove voor het eerst in derde nationale mocht spelen.

De club speelde er aanvankelijk zelfs de top maar na tien jaar moest het toch opnieuw degraderen als allerlaatste, ondertussen werd de club in 1986 koninklijk en werd de naam KVK Ninove. Na achtien jaar in nationale te hebben gespeeld werd er opnieuw gedegradeerd naar de provinciale reeksen.

In 1997 kon men opnieuw oprukken naar de nationale reeksen maar het jojo effect bleef maar duren want vijf jaar later was er opnieuw een degradatie naar provinciale. Van 2006 tot 2009 zakte de club zelfs af naar tweede provinciale en na drie jaar eerste provinciale werd er opnieuw een seizoen in tweede gespeeld. 

Het jojo effect bleef maar duren want na twee seizoenen eerste provinciale, één seizoen vierde klasse en twee seizoenen derde amateur werd er vorig jaar opnieuw provincaaal voetbal gespeeld maar daar speelde de club vorig seizoen direct terug kampioen.

Meest bekende ex-spelers zijn Elimane Coulibaly, vorig seizoen nog bij KMT en Wesley Sonck die er bij de jeugd speelde. Ook huidig trainer Jean-Pierre Vandevelde speelde er nog. Dit seizoen speelt er voor insiders ook een bekende speler, Matthials Schamp die onze club van Macron kledij voorziet.

SPORTIEF NIEUWS:

Geschorst: niemand

Gekwetst: Vanysacker (adductoren) en Vandenbussche (spierscheur) Beide zijn al de revalidatie gestart en zijn bezig aan de looptraining

Extra: Op de valreep werd er met Baptiste Schmisser nog een extra verdediger aangetrokken. Hiermee is de kern volledig rond. Baptiste trainde reeds een paar weken mee en is ook meteen speelgerechtigd en dus opgenomen in de selectie.

Selectie: Meeuws, Vanderschaeghe, Luchtens, Mestdagh, Ballegeer, Vanhaecke, Hollebeke, Declercq, Couwyzer, Catteeuw, Steur, Lagrou, Coppin, Vanaudenaerde, Simoens, Schmisser

Adres stadion:

De Kloppers

Denderstraat z/n

9402 Meerbeke/Ninove

Volg hieronder het matchverslag of volg de hoogtepunten via onze facebook- en twitteraccount:

01' We zijn vertrokken voor de eerste minuten van het nieuwe seizoen tegen... een nieuwe onbekende tegenstander.

07' 1-0 Eerste gevaar zorgt meteen voor een tegendoelpunt. Hoekschop Schamp van op links wordt ingekopt door De Wannemaeker

11' Vrije trap van Declercq gaat net over de winkelhaak

16' Opnieuw hoekschopgevaar van Schamp, dit keer staat De Wannemaeker ver achter de tweede paal en krult de bal boven op de dwarsligger

20' Op een zeer snelle tegenaanval moet Meeuws goed met de vuisten tussen komen op een schot van Schamp

29' De Wannemaeker gaat zeer zwaar door met gestrekt been op Couwyzer en mag zich zeer gelukkig prijzen met "maar" geel, dit was donker rood!

37' Couwyzer krijgt nu wel geel terwijl hij zuiver de bal speelt, vlak daarvoor werd een zwaardere fout op Simoens aan de hoekschopvlag onbestraft gelaten.

45' We gaan rusten met een 1-0 achterstand. De thuisploeg kan de voorsprong claimen maar moest eigenlijk met tien man verder gemoeten hebben. KMT kreeg kansen via Hollebeke en Coppin maar zij maakten niet de juiste beslissende keuze om te scoren of kwamen net niet goed genoeg bij de bal.

46' We starten na de rust met voor elk doel een gevaarlijk standje maar niemand komt tot scoren. Couwyzer en Hollebeke zijn in de kleedkamer gebleven voor Steur en Catteeuw.

55' 2-0 Romero mag een voorzet van Schamp ongehinderd van dichbij inkoppen.

57' Op een vrije trap van Declercq komt Ballegeer net een teen ke kort om in te tikken aan de tweede paal

60' Schamp is erg dichbij de 3-0

61' Vanaudenaerde gaat door op Decric en mag ook gelukkig zijn met maar geel

63' Op een hoekschop van Declercq wil de bal er zelfs na drie pogingen niet in gaan, ongelooflijk het mag blijkbaar niet goed gaan vandaag!

64' Schamp komt alleen voor doelman Meeuws maar tikt de bal naast. Kort daarna moet Declercq ingrijpen op een doorgebroken speler en krijgt maar geel omdat hij gelukkig nog een verdediger naast zich had anders moest ook hier ingegrepen worden met rood.

68' Op een verre bal van Decrick komt Romero alleen schuin voor doelman Meeuws, hij stift de bal wel over hem en meteen 3-0

69' Met nog iets meer dan twintig minuten te spelen komt Samyn in de plaats van Declercq

90' EINDE 3-0 Trainer Degomme probeerde nog iets aanvallender te gaan spelen door achterin met drie verder te gaan maar dat leverde enkel nog een paar gevaarlijke tegenaanvallen op die gelukkig niets meer opleverden voor de thuisploeg. Er valt helemaal niets af te dingen op de verdiende overwinning van de thuisploeg die vandaag veel sterker en efficiënter was dan KMT dat ook net iets te vroeg de kopjes liet hangen bij 2-0.

NinoveKMT