KMT - FC Kleit-Maldegem 3-1

KMT - FC Kleit-Maldegem 3-1

FC Kleit Maldegem is een Belgische voetbalclub uit Kleit, opgericht in 1971. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 7589 en heeft blauw en oranje als kleuren. De club speelt sinds het kampioen speelde in derde provinciale in 2012 in tweede provinciale Oost-Vlaanderen en eindigde vorig seizoen vijfde vlak voor stadsgenoot Maldegem dat evenveel punten had. Naast een eerste elftal treedt de club nog met meer dan tien jeugdploegen in competitie. Trainer bij de bezoekers is Geoffrey Claeys.

Volg hieronder de hoogtepunten live of via onze facebookpagina en twitteraccount #kmtkle 

5' Coppin scoort op een voorzet van Simoens maar hij wordt afgevlagd voor buitenspel.

15' Na een kwartier spelen staat het nog 0-0, de tegenstander geraakt zoals verwacht niet onder de druk van KM uit. Een doelpunt van Coppin werd afgekeurd voor buitenspel.

24' 0-1 De bezoekers komen zonder gevaar aan ons strafschopgebied en na een mislukt schot staat Rys op de goeie plaats, hij devieert de bal in doel. 

30' We zijn een half uur ver en het niveauverschil daalt zienderogen, nu moest Meeuws de mooiste redding van de wedstrijd doen op een kopbal maar ook die werd afgevlagd voor buitenspel.

38' Eerste gele kaart van de wedstrijd is voor bezoeker De Wispelaere. 

43' Een vrije tap van op de zestien van Declercq gaat maar rakelings naast.

45' Een lobbal van Lagrou kan nog net gepakt worde door de doelman.

RUST 0-1 KMT kwam nooit in de problemen en had veldoverwicht tot aan het tegendoelpunt, daarna zakte het weg naar het tweede provinciale niveau van de tegenstander.

46' We zijn vertrokken voor de tweede 45 minuten, KMT zal uit een ander vaatje moeten tappen als het volgende week naar Wallonië wil gaan spelen.

54' 1-1 GOOOAAAALLLLL Na handspel net buiten de zestien schiet Lagrou de vrije trap rechtstreeks binnen, doelman Floryn kon er net niet genoeg bij op de bal weg te werken.

63' Na een akkefietje met een tegenstander krijgen zowel Simoens als de tegenstander een gele kaart onder de neus geduwd.

64' Vervanging bij KMT, Samyn wordt vervangen door Verhaeghe

65' 2-1 GOOOAAAALLLL Hollebeke kan een voorzet van Lagrou in doel werken.

70' KMT heeft de tweede helft volledig onder controle, doelman Meeuws moet het spel nu meestal van ver aanzien.

72' Vervanging bij KMT, Ballegeer wordt vervangen door Couwyzer.

75' Vervanging bij KMT, Luchtens wordt vervangen door Degomme. Neen niet onze trainer Didier maar zijn zoon Thibault.

78' Een schot van op zowat 20 meter van Couwyzer gaat over.

79' Coppin devieert een voorzet van Hollebeke maar net naast de verkeerde kant van de paal.

82' Hollebeke kan een bal afsnoepen en ziet zijn voorzet met een hieltje van Coppin met veel moeite nog net gestopt worden door de doelman.

88' 3-1 GOOOAAALLLL Hollebeke mag zijn tweede van de namiddag in doel lopen.

EINDE 3-1 Geen denderende wedstrijd van de thuisploeg maar in de beker is het enkel de overwinning die telt. Volgende week trekken we naar Grand-Leez (+/- 160km) dat gisteren Huy uitschakelde 1-1 en 3-4 met strafschoppen.