KRC Harelbeke - KMT A 4-1

KRC Harelbeke - KMT A 4-1

Opstelling KMT: Vanderschaeghe, Vanaudenaerde, Degomme, Van Ruysseveldt, Lagrou, Couwyzer, Catteeuw, Samyn, Lingier, Vervalle en Verhaeghe.

KMT begon met een zo goed als volledige beloftenploeg, gemiddelde leeftijd was dan ook 21,5 jaar. Bij de thuisploeg was dat 27 jaar.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het veldoverwicht in de eerste helft voor de thuisploeg was. Onze jonge ploeg verdedigde zich goed georganiseerd in blok. Na een kwartier was de eerste echt grote kans zelfs voor KMT als Vervalle een voorzet naar de tweede paal gooit maar Lingier in het zijnet schiet.

Het was slechts uitstel van executie want twee minuten later stuurt Lagrou met een geniaal steekballetje tussen de verdediging Lingier alleen op pad en hij wumt zich mooi voorbij de doelman en trap hoog in doel binnen, 0-1.

Na 25 minuten is ook de thuisploeg gevaarlijk als Harinck een voorzet in één tijd op de lat knalt. Net over het half uur is het dan toch raak voor de ratjes. Een misverstand van Vanaudenaerde die de bal via de borst wil stilleggen voor de doelman maar Vandenheede (ex-KMT) profiteert en tikt de bal tegen de netten, 1-1.

Vijf minuten later moet Vanderschaeghe gevat tussen komen met de voet op een poging van Betremieux. Vijf minuten voor de rust kan Van Den Bogaerde (ook ex-KMT) er 2-1 van maken als hij een voorzet in één tijd tegen de touwen werkt, meteen ook de ruststand.

Degomme, Samyn, Lingier, Vervalle en Verhaeghe blijven in de kleedkamer, zij worden vervangen door Declercq, Simoens, Mestdagh, Coppin en Ballegeer.

In de tweede helft duwt KMT nu de bezoekers op eigen helft. Het duurt echter tot op het uur voor er opnieuw gevaar dreigt. Een verdediger raakt de bal verkeerd op een voorzet van Lagrou en ziet die boven op de lat vallen. In de fase erna is het opnieuw Lagrou met de voorzet maar nu ziet Declercq zijn schot net voorlangs gaan.

Na 63 minuten een laatste vervanging bij KMT als Vanhaecke in de plaats van Van Ruysseveldt komt.

Drie minuten later schiet Declercq een vrije trap laag naar de eerst paal maar doelman Degrendele gaat goed plat al kan hij de bal niet klemmen maar niemand van KMT was goed gevolgd.

Een kwartier voor het einde ligt balverlies van Vanhaecke aan de oorzaak van de 3-1, de speler die hem de bal afsnoepte legt terug tot bij Noppe en die schiet overhoeks binnen.

KMT blijft wel verder op zoek gaan naar een tweede doelpunt maar dat lukt niet meer. Integendeel, vlak voor affluiten speelt de ver uitgekomen doelman Vanderschaeghe de bal niet ver genoeg in en kan Noppe onderscheppen en onze doelman lobben, 4-1 meteen de ietwat overdreven eindstand.

KMT speelde een goeie wedstrijd, als de individuele fouten er nu nog uitgaan zien we het seizoen positief tegemoet!

Harelbeke