RFC GRAND-LEEZ - KMT 1-1 (4-5)

RFC GRAND-LEEZ - KMT 1-1 (4-5)

Even voorstellen.

Het begon allemaal in 1926 met Green Star Football Club Grand-Leez, de club kreeg stamnummer 705. Na vijf jaar gaf men er echter al de brui aan en werd de club ontbonden.

Drie jaar later in 1934 wilde men het nog eens proberen onder de naam Grand-Leez Sport, dit keer kreeg men het stamnummer 2379. De tweede poging was echter van nog kortere duur want al in 1938 legde men er opnieuw het bijltje bij neer.

Derde keer goede keer dan maar, al schrijven we nu al twintig jaar later in 1958. FC Grand-Leez werd geboren en kreeg stamnummer 6123. Dat is de club die nu ondertussen al Koninklijk is geworden en dus RFC Grand-Leez heet.

De club heeft ambitie om naar de nationale reeksen door te stoten en eindigde de laatste twee seizoenen telkens op een derde plaats met 55 en 57 punten, geen gemakkelijke klus dus. Voorheen eindigde de ploeg steeds in de middenmoot van het klassement tussen plaats 6 en 9.

Laat ons hopen dat onze spelers zich niet laten verrassen en zeker de andere groen-wit-zwarten niet onderschatten.

Adres van het terrein :
RFC GRAND-LEEZ  Stade Jean JOSIS
Route d'Aische-en Refail  5031 GRAND-LEEZ (081/640419)

 

Rechtstreeks verslag maken was niet mogelijk wegens geen WIFI verbinding op het stadion van Grand-Leez.

KMT nam direct het heft in handen, de thuisploeg trok zich volledig terug op eigen helft. Dat het nog 0-0 stond aan de rust had KMT enkel aan zichzelf te danken, iets meer rust bij de afwerking en het kon gerust 0-2 gestaan hebben. Doelman Vanderschaeghe zag zo goed als geen enkele bal van dicht.

Kort na de rust gebeurde dan waar je voor vreest. De eerste keer dat de thuisploeg in de zestien komt is het meteen raak als Delooz de bal tegen te touwen werkt staat KMT 1-0 in het krijt. Onze roodwitten trekken direct terug in de aanval, nu op zoek naar de gelijkmaker in plaats van de voorsprong. 

Kort voor het uur na voortdurende druk van KMT schiet Declercq een hoekschop rechtstreeks in de verste winkelhaak en staat het 1-1. KMT gaat nu gretig op zoek naar de winning goal maar die valt niet meer, de thuispploeg begint ook te enerveren met tijdverlies. Zo gaan zowel Coppin als Simoens een bal halen aan de hoekschopvlaggen omdat de doelman te veel tijd neemt.

Het blijft 1-1 en dus gaan we naar de strafschoppen. De thuisploeg mag starten en het gaat gelijk op tot 4-4. Voor KMT scoorden op dat moment Declercq, Coppin, Vanaudenaerde en Simoens. De vijfde strafschop van de thuisploeg wordt gestopt door doelman Vanderschaeghe en bij onze vijfde strafschop kan Ballegeer de verdiende overwinning binnen slepen.

KMT speelde een redelijk sterke eerste helft met goed voetbal op een erbarmelijke grasmat, de tweede helft ging het iets minder maar na de overwinning was dit niet meer belangrijk. Volgende zondag trekken we om 16u00 naar reeksgenoot Avanti Stekene.

Grand-Leez