Peter en zout

Peter en zout

Deze week vroegen we onze Sportief Manager Didier Degomme hoe zijn gevoelens waren en zijn na een nul op twaalf gevolgd door een twaalf op twaalf.

  1. Peter: Starten met nul op twaalf, de club ging door een soort van hel. Dat moet ook voor de sportief manager geen gemakkelijke periode geweest zijn? Na de twaalf op twaalf die volgde zal dit wel een heel ander gevoel gegeven hebben denk ik dan?

 

Didier: Uiteraard is een start met 0/12 niet hetgeen wat we verwacht hadden maar de staf en de spelers hebben dit op grootse manier rechtgezet. De hel en de hemel wordt natuurlijk heel snel gebruikt. Niet alles was zo slecht als het resultaat bij 0/12 zoals nu ook niet alles perfect is bij 12/12. We zijn een nieuwe weg ingeslagen met de club ivm werking, opvolging en visie en hebben ook in die zin de staf en de kern samengesteld. Belangrijk daarin was het feit dat we ons met z’n allen daaraan vast hebben gehouden. Deze manier van werken moet natuurlijk punten opbrengen en ons sportief een trap hoger brengen om onze geloofwaardigheid te kunnen behouden en ik heb het gevoel dat we na een aarzelende start aldus op de goede weg zijn.

 

 

  1. Peter: Tot vorig seizoen stond je nog op het veld, nu sta je naast het veld. Wat zijn de grootste veranderingen want je doet veel meer dan enkel spelers aantrekken of doorsturen?

 

Didier: Oh Peter, ik ben nu nog veel meer betrokken bij de dagelijkse sportieve werking van de club, wat je als trainer volgens mij nooit goed genoeg kan combineren. Mijn taak start bij IPU16 waar ik samen met Kris en Frank de sportieve lijnen uitzet van de opleiding tot aan de beloften. Op termijn willen we daar de vruchten van onze eigen werking plukken. We streven naar een beloftenploeg die moet bestaan uit allemaal eigen opgeleide jongens die in principe allemaal in aanmerking zouden moeten kunnen komen voor het A-team. Daarnaast werk ik ook heel nauw samen met onze coach en zijn staf, volg de trainingen, volg de wedstrijden en volg ook wedstrijden buiten KMTorhout zodat we perfect in kaart kunnen brengen wat we nodig hebben op sportief vlak wat we niet zelf lopen hebben. Ik overleg ook heel vaak met het bestuur en ben aldus voor velen het aanspreekpunt.  

 

 

  1. Peter: Hoe zie je de toekomst van onze club tegemoet? Zowel deze competitie als de volgende jaren? Wat zijn de ambities van jezelf en de club?

 

Didier: Mijn grootste ambitie is om de club sportief weer te doen herleven. KM Torhout was jarenlang toonaangevend in de toenmalige derde klasse net onder de profploegen en is de laatste jaren wat van haar pluimen verloren. Niettemin heeft de club extra sportief wel stappen gezet op gebied van accommodatie, organisatie en sponsoring. Het is nu hoogtijd om dit ook structureel te doen en sportief terug mee te kunnen met de anderen.

Onze nieuwe manier van werken dient als stevige basis voor de volgende jaren. Ik voel ook heel veel engagement en hoop/honger bij bestuur en alle medewerkers die allen op hun manier hun steentje bijdragen. We willen op de ingeslagen weg verder gaan en ik hoop dat de resultaten verder de goede richting uitgaan want ik besef heel goed dat resultaat de mayonaise is die ervoor zorgt dat hetgeen we doen ook zal gewaardeerd worden. Er wacht ons nu een stevig drieluik. We zullen zien hoe zwaar we wegen … en kunnen daarna een eerste balans opmaken.

 

Bedankt Didier en hopelijk eindigen we het volgende drieluik positief zodat we kunnen meedraaien aan de top van het klassement!

 

KMT... One Team... One Family...