Peter en zout

Peter en zout

  1. Peter: Dag Stijn, het duurde een tijdje voor de trainers een vaste keuze hadden gemaakt over wie eerste doelman zou zijn. Ik heb de indruk dat zowel jij als Rodrigue dat goed hebben opgenomen en het zelfs zo is dat de doelman die niet speelt na een overwinning niet in een hoekje ongelukkig zit te wezen in de kleedkamer?
Stijn: Wanneer je als ploeg twee goede keepers hebt, weet je dat de kans bestaat dat je eens naast de basiself valt. Zeker als je dan een start hebt zoals wij hadden (0 op 12), is het logisch dat de coach zaken gaat proberen om het tij te keren. Ik had het geluk op het goeie moment terug in de ploeg te komen. Uiteraard is het voor de keeper die ernaast valt niet leuk. Beiden hebben we het dit seizoen al meegemaakt. Beiden proberen we er dan ook voor elkaar te zijn, want naast concurrenten zijn we vooral collega's die goed en graag samenwerken. Samen met Dimi en Dylan (derde keeper) zijn wij een klein team binnen het grote team.
 
 
  1. Peter: We hebben nu 15 op 15 maar misschien even belangrijk voor een doelman zijn die vier clean sheets. Zondag moest je slechts één keer goed tussenkomen, maar wel belangrijk toen het nog 0-0 was. Dit moet je een goed gevoel geven en veel vertrouwen voor de volgende wedstrijden?
Stijn: Uiteraard geven de laatste vijf wedstrijden een goed gevoel en veel vertrouwen. Niet alleen voor mij als keeper of voor de verdediging, maar voor de ganse ploeg. Het blok staat er sinds de wedstrijd op Lede. Op die manier weet je als keeper dat er iedere wedstrijd weinig werk is, maar toch komt er altijd wel één bal door. Zaak is om die te pakken. Dat zijn de moeilijkste wedstrijden. Zondag in Stekene was een typische wedstrijd waarbij het aan beide kanten op slot zat. Je voelde dat de ploeg die eerst zou scoren, veel kans maakte om te winnen. Ik ben blij dat ik met mijn redding bij de 0-0 tussenstand, de ploeg heb kunnen op weg helpen om een belangrijke driepunter te pakken.
 
 
  1. Peter: Na Stekene krijgen nu nog twee toppers thuis met Voorde-Appelterre en vooral de derby tegen Oostkamp. Wat denk je over die wedstrijden en wat zijn je verwachtingen voor de rest van het seizoen?
Stijn: Als ploeg bekijken wij het wedstrijd per wedstrijd. Bijgevolg zijn we nog totaal niet bezig met Oostkamp. Nu telt alleen het bezoek van Voorde-Appelterre nu zondag. Een ploeg die goed aan het seizoen begon, maar door twee nederlagen de afgelopen speeldagen wat is teruggezakt. Reken er maar op dat ze met het mes tussen de tanden naar de Velodroom zullen afzakken. Voor ons komt het er op aan om de focus niet kwijt te spelen en na onze 15 op 15 en niet te gaan zweven. We moeten de wedstrijd aanpakken alsof we 0 op 15 hebben gepakt. De 15 spelers op het blad moeten geconcentreerd en gedisciplineerd hun taken uitvoeren. Op voetbalgebied moeten we van niemand schrik hebben. Als we de juiste mentaliteit  aan de dag leggen, kunnen we zeker een positief resultaat halen. Details zullen weer het verschil maken. Hopelijk in ons voordeel. 
 
Vamos KMT! ⚽️⚫🟢
 
Bedankt Stijn en hopelijk zondag een nieuwe clean sheet!
 
KMT... One Team... One Family...