Regionale Reserven VV A - KFC Merelbeke 2-1

Regionale Reserven VV A - KFC Merelbeke 2-1

Onze beloften werden aangevuld met enkele jongeren uit de A-kern zoals Verhaeghe in de eerste helft (1998), Pype (2001), Samyn (2000) voor het eerst na een heel jaar blessure in de eerste helft en de iets meer ervaren Vanysacker (1996) die eveneens de eerste helft meespeelde. De bezoekers claimden veldoverwicht in het begin van de wedstrijd. Ze hadden dan ook enkele kansjes maar ook KMT kwam regelmatig in het doelgebied van de tegenstander met iets minder gevaar.

Iets voor het kwartier werd een bal door de bezoekers ver vooruit gestampt waarbij doelman De Witte een verkeerde interceptie maakte, de aanvaller was iets rapper op de bal en kon zo de bal in het lege doel kon werken, meteen 0-1. Verdiend op dat moment. Doelman de Witte zou later in de wedstrijd zijn foutje recht zetten met een tweetal uitstekende reddingen.

KMT kwam iets meer in de wedstrijd en voetbalde bij momenten zelfs zeer goed. Op het halfuur leverde dat de gelijkmaker op. Een steekbal door het midden en Timmerman mocht alleen op de doelman afgaan en werkte koel af, 1-1.

KMT was nu de beter ploeg maar ook de bezoekers kwamen nog enkele keren dicht bij een doelpunt. Vlak voor de koffie kwam KM dan toch op een verdiende 2-1 voorsprong. Een voorzet van aan de linker hoekschopvlag door Samyn werd in eerste instantie nog weggewerkt door de doelman maar viel in de voeten van Thompson die de bal in doel werkte. Meteen was 2-1 ook de ruststand.

In de eerste deel van de tweede helft speelde de thuisploeg de bezoekers helemaal tureluurs, ze vergaten echter de kansen af te werken tot 3- en misschien zelfs 4-1. Dat brak bijna nog zuur op want in het laatste kwartier gingen de bezoekers gretig op zoek naar de gelijkmaker maar ook zij konden niet afwerken. 

Al bij al verdiende overwinning voor onze youngsters al had de uitslag van dit aangenaam kijkstuk ook evengoed 5-4 kunnen geweest zijn.

Volgende week geen competitievoetbal, wel op maandag een mix met enkele A-kernspelers tegen een mix van Mandel United.

De volgende competitiewedstrijd is opnieuw op De Velodroom op 2 oktober tegen KVK Westhoek.

Beloften Merelbeke