Reserven Amateur A - KVC Wingene 5-1

Reserven Amateur A - KVC Wingene 5-1

KMT moest opnieuw schuiven met spelers en posities, uiteraard komt dat de automatismen niet ten goede. Toch kwamen onze jongens al snel op voorsprong als Catteeuw een hoekschop van Vervalle met het hoofd keihard in de winkelhaak ramde, 1-0.

De bezoekers lieten zich niet onbetuigd en kwamen enkele keren zeer gevaarlijk opzetten, ze waren bij momenten zelfs duidelijk de betere ploeg. Doelman Bauwens moest zelfs de ploeg recht houden met enkele mooie reddingen. Toch konden de bezoekers vlak voor het half uur de gelijkmaker op het bord zetten. Slecht inspelen van Maes en Kissi kon maximaal profiteren en schoot vanuit een zeer scherpe hoek in de verste winkelhaak binnen, 1-1 en dat was zeker niet onverdiend.

We gaan rusten met een 1-1 gelijkspel en daar mocht vooral KMT gelukkig mee zijn want de voorspelers werden bijna de ganse eerste helft niet bereikt, weinig gevaar dus van de thuisploeg.

De tweede helft had een totaal ander gezicht, KMT drukte de ganse tweede helft de bezoekers op eigen helft terug. Toch duurde het tot net over het half uur wachten op de voorsprong. Doelamn Deprez kon een schot van Taveirne niet klemmen en de goed gevolgde Maes zette zijn foutje van de eerste helft recht door de rebound in doel te werken, 2-1.

Vijf minuten later viel de dubbele voorsprong. Een prachtig "Vanaken" doorsteekballetje van de ingevallen Vancompernolle en Catteeuw alleen voor doel werkte koeltjes af, 3-1 en wedstrijd gespeeld.

Vier minuten later met nog een kleine twintig minuten op de klok was het terug bingo. De sterk spelende Vervalle met een gemeten voorzet op het hoofd van Callewaert en die mocht vrij inkoppen, 4-1 een beauty!

Doelman Bauwens moest nog heel sporadisch eens tussen komen en hield verder de netten schoon. KMT wilde duidelijk nog meer en in de allerlaatste minuut loonde de hoge pressing nog en zo kon Callewaert zijn tweede van de avond in doel schieten. Meteen de verdiende 5-1 eindstand op het bord in een faire wedstrijd zonder kaarten. KMT weet na drie nederlagen terug wat winnen is, volgende vrijdag valt er nog iets recht te zetten op het veld van Zwevezele want daar werd in de eerste ronde een smadelijke nederlaag geleden.

Wedstrijdblad 20190405