Reserven Amateur A - KVK Westhoek 3-4

Reserven Amateur A - KVK Westhoek 3-4

Na de tornooiwinst van vorige week op Westhoek viel vandaag de ontnuchtering. De ploeg bakte er in de eerste helft compleet niks van. Overal kwamen onze jongens een stap te laat, wonnen geen enkel duel en er vielen veel te veel slechte passes te noteren.

De bezoekers zetten de thuisploeg dan ook meteen onder druk, KMT had zelfs moeite om van de eigen helft weg te geraken. Na elf minuten resulteerde dat in een (licht toegekende) strafschopfout van Strobbe en Verniers zette die feilloos om, 0-1.

De bezoekers bleven KMT onder druk zetten en gingen gretig op zoek naar een tweede treffer, groenzwart kreeg gedurende de ganse eerste helft geen enkele bal tussen de palen.

Tien minuten voor rust kwamen de roodblauwen op 0-2 na een snelle omschakeling waarbij Gantois alleen schuin voor doel vanuit een scherpe hoek binnen schoot. Meteen ook de ruststand en een verdiende voorsprong voor Westhoek.

Onze jongens kwamen uit de kleedkamer in een ander gedaante, nu drongen onze jongens de bezoekers achteruit. En dat loonde al na vier minuten als Strobbe een vrije trap op het hoofd van Leeman schilderde en die kopte mooi de 1-2 aansluitingstreffer binnen.

KMT voelde nu dat er meer in zat en ging verder op zoek naar de gelijkmaker, veel gevaar creëren zat er evenwel niet in. Tot iets over het uur Catteeuw een schitterende crossbal richting Strobbe stuurde en die met een vluchtschot in één tijd schitterend de gelijkmaker binnen schoot. Een doelpunt van schitterende makelij.

Lang kon KMT evenwel niet genieten van die gelijkmaker, balverlies van Taveirne was de aanleiding van de 2-3 achterstand als Dejonghe ook vanuit een scherpe hoek mocht inschieten. 

KMT was niet aangeslagen en ging terug op zoek naar de gelijkmaker. Het werd die evenwel onthouden als Samyn ook (licht) foutief gestop werd in de zestien maar nu zag de scheidsrechter er geen strafschop in. Geen VAR moglijkheid hier en dus gewoon verder spelen.

KMT bleef proberen om de gelijkmaker op het bord te krijgen maar kreeg het deksel op de neus als een bal heel ver werd weggetrapt en zo een enorm snelle tegenaanval werd opgezet. Net wanneer Leeman er nog tussen lijkt te zitten glijd hij uit en zo kon Verniers alleen voor Bauwens opduiken en zijn tweede van de avond optekenen, 2-4 en wedstrijd gespeeld dacht iedereen.

Toch een pluim op de hoed van KMT omdat ze tijdens de tweede helft verder bleven vechten na die erg slappe eerste helft. En dat loonde in de laatste minuut als Corveleyn een hoekschop van Strobbe in één tijd opnieuw de aansluitingstreffer vanaf de zestien in doel schoot, 3-4 en zo toch drie keer gescoord tegen de minst gepasseerde verdediging van de reeks.

Nu viel er wel lichte paniek te merken bij de bezoekers maar een slotoffensief leverde niets meer op. Een nederlaag die te vermijden was als KMT de ganse wedstrijd op niveau had gespeeld.

Donderdagavond om 19u30 spelen onze beloften hun laatste wedstrijd van het seizoen op het nieuwe kunstgrasterrein van Izegem tegen Mandel United dat vanavond verrassend met 5-3 verloor op het veld van Menen en zo de titelkansen vervroegd mocht opbergen. Na een 5-0 zege tegen KVC Wingene werd Sparta Petegem vanavond kampioen. Onze club wenst hen dan ook van harte proficiat.

Onze beloften eindigen al zeker op een mooie vijfde plaats en ook hier zijn felicitaties op hun plaats want er werd tegen alle topploegen drie keer gespeeld, tegen drie ploegen uit de onderste regionen werd slechts twee keer gespeeld! Bij een volledige competitie kon de rangschikking er dus misschien nog mooier uitgezien hebben.

 

Wedstrijdblad 20190426