SK Lochristi - Torhout 1992 KM 2-0

SK Lochristi - Torhout 1992 KM 2-0

Even voorstellen:

De club werd in 1952 in Beervelde opgericht en aangesloten als SK Beervelde bij de Belgische Voetbalbond. Men ging in 1953 van start in Derde Provinciale, toen het laagste provinciale niveau in Oost-Vlaanderen. Een aantal spelers scheurden zich in 1968 af en richtten een nieuwe club op, Dynamo Beervelde, dat bij het Katholiek Sportverbond (KVS) ging spelen.

In 1969 werd Vierde Provinciale opgericht, en SK Beervelde moest een niveau zakken. In 1973 behaalde men een eerste titel, maar een jaar later zakte men weer. Dorpsgenoot FC Dynamo Beervelde maakte in 1977 eveneens de overstap naar de KBVB, wat zo regelmatig tot dorpsderby's leidde.

SK Beervelde bleef in de laagste reeksen spelen tot het in 1988 weer een titel behaalde en weer naar Derde Provinciale promoveerde. Toen een jaar later de voetbalbond een extra reeks invoerde in de Oost-Vlaamse Tweede Provinciale en daar zo extra plaatsen beschikbaar kwamen, kon SK Beervelde mee promoveren.

SK Beervelde bleef zich handhaven in Tweede Provinciale en kreeg daar in de tweede helft van de jaren 90 het gezelschap van het naburige SC Begonia Lochristi. In 1999 kwam het tot een fusie van beide clubs. De fusieclub speelde verder onder de naam SK Lochristi met stamnummer 5617 van Beervelde in de de blauwwitte kleuren. Het eerste elftal en de meeste jeugdploegen gingen spelen op de terreinen in Lochristi, het B-elftal en reserve-elftal en enkele jeugdploegen namen de terreinen in Beervelde in gebruik.

SK Lochristi bleef de volgende jaren in Tweede Provinciale spelen, tot men er in 2013 de titel behaalde. Voor het eerst promoveerde de club zo naar Eerste Provinciale. Vorig seizoen promoveerde de club voor het eerst naar de nationale reeksen, nadat het vijfde was geëindigd in competitie en via de eindronde geen enkele wedstrijd verloor.

Leden van onze Businessclub KM15 B2B zullen er ongetwijfeld speler Yassin Badi herkennen, hij was vorig seizoen één van de animatoren tijdens een Outdoor activiteit in Beernem. Eerder speelde hij al met SK Londerzeel tegen KMT.

Spelersnieuws bij KMT:

Geschorst:     Degomme Thibault 2/2

Gekwetst:       Luchtens, Vanhaecke (contractuur), Couwyzer (patellapees), Steur (knie) zijn zeker onbeschikbaar

Catteeuw (voetverzwikking op training) is onzeker

Lagrou, Vandenbussche en Vanysacker werken aan hun terugkeer. Afwachten met Lagrou indien hij reeds in aanmerking komt.

Selectie:          Meeuws, Vanderschaeghe, Verhaeghe, Schmisser, Mestdagh, Ballegeer, Lingier, Hollebeke, Declercq, Catteeuw?, Samyn, Lagrou?, Coppin, Vanaudenaerde, Simoens en nog 1 of 2 aan te duiden spelers van de beloften

Indien de omstandigheden het toelaten kan je hier (via de verslagpagina op de kalender) het live verslag volgen, anders kan je ook de hoogtepunten van de wedstrijd volgen via onze facebook- en twitteraccount.

Lochristi 2019-09-15