Terugblik en kijk op de toekomst

Terugblik en kijk op de toekomst

Nieuwjaar 2019 : Donkere wolken pakken zich samen boven de Velodroom.  Na de teleurstellende en onverwachte degradatie vorig seizoen, blijft de motor ook in het seizoen 2018-2019 sputteren en raakt de trein nooit echt op de rails.  KM bengelt troosteloos onderaan de rangschikking met slechts 9 schamele punten en een nieuwe degradatie, dit maal naar provinciaal voetbal, lijkt plotseling wel heel dichtbij…

Gelukkig is er naast het veld van paniekvoetbal geen sprake.  Het bestuur behoudt het volle vertrouwen in de technische staf en slaagt er in, samen met de sportieve cel,  om een drietal nieuwe sterkhouders aan te trekken, richting behoud.  

Ondanks de loodzware opdracht blijven spelers en supporters er week na week in geloven en de motor slaat terug aan.  KM brengt opnieuw het betere voetbal met broodnodig puntengewin als resultaat. Maar ook de andere degradatiekandidaten weren zich als een duivel in een wijwatervat en sprokkelen punten onderweg. Het belooft een lange en uitputtende strijd te worden tot op de laatste speeldag…..

5 mei 2019 : Het doek valt over het seizoen 2018-2019.  KM prijkt voorlopig op een veilige twaalfde plaats maar voelt nog steeds de hete nek van 2 andere streekgenoten in de nek.  Zowel Oostkamp (dat net als KM een ongelooflijke remonte  heeft gerealiseerd) en Wervik zijn nog volop in de strijd richting behoud en volgen op 1 puntje van KM.  Ondertussen hebben WOLUWE-ZAVENTEM en SPORTING KAMPENHOUT de rol moeten lossen en is degradatie voor beide ploegen een feit.

De drie West-Vlaamse ploegen zullen dus zondag onderling moeten uitmaken wie er volgend seizoen verplicht afscheid zal moeten nemen van nationaal voetbal en wie barragematchen speelt.

KM start in pole position en heeft haar lot nog volledig in eigen handen. Een nieuwe thuiszege staat immers altijd garant voor rechtstreeks behoud, bij puntenverlies wordt het bang afwachten wat de resultaten zijn van de andere ploegen…..

Afgelopen zondag legde KM alvast een prima generale repetitie op de mat.  Het won verdiend met het kleinste verschil op het veld van kandidaat periodekampioen Avanti Stekene en tankte hierdoor uiteraard heel wat vertrouwen voor deze laatste levensbelangrijke thuiswedstrijd.  

Tegenstander zondag is het zesde gerangschikte ZELZATE dat momenteel 47 punten op de teller heeft en dus ongetwijfeld als een taaie klant mag beschouwd worden.  Afgelopen zondag dienden ze Kampenhout nog de genadeslag toe en boekten ze een 1-0 thuiszege.

Hoeft het nog gezegd dat het belang van deze laatste wedstrijd voor KM levensgroot is. Een driepunter zou immers ongetwijfeld de verdiende kroon op het werk zijn voor een effenaf puike terugronde en een meer dan verdiende beloning voor de voltallige KM familie die steeds in het behoud bleef geloven.  De “operatie redding” kan vandaag haar orgelpunt bereiken.  We rekenen dan op ook op een kolkende Velodroom en een knalprestatie van onze jongens zodat we achteraf een spetterend feest kunnen geven in Club 110.

 

Eindrond is mathematisch nog mogelijk maar weinig waarschijnlijk!

Als KMT wint en Zwevezele verliest eindigen we gelijk in de derde periodestand, belangrijk is dan wel dat ook Oostkamp verliest want zij staan voorlopig tweede op één punt en Stekene dat nu evenveel punten telt en op een gelijk doelsaldo staat als KMT niet beter doet dan ons. KMT moet een doelpuntenverschil van -4 ophalen tegenover de leider. Bijvoorbeeld zelf met drie doelpunten verschil winnen en Zwevezele met twee doelpunten verschil verliezen. Al lijkt dat laatste weinig waarschijnlijk want ze spelen tegen de laatste in de stand, Woluwe-Zaventem. Indien Oostkamp periodekampioen wordt maar achter KMT eindigt in de competitie mogen ze geen eindronde spelen voor promotie maar barrage voor degradatie.

Er zal dus nog heel wat gerekend worden zondag tussen 15u00 en 17u00 al moeten we bij KMT enkel naar onszelf kijken en onze eigen wedstrijd winnen! Wat er daarna nog komt is van ondergeschikt belang.