Toeschouwers verboden!

Toeschouwers verboden!

Vlaams minister van sport Ben Weyts is met de sportsector overeen gekomen dat vanaf maandag 27 juli voor vier weken lang geen toeschouwers meer zullen toegelaten worden bij sportwedstrijden. Ze gaan dit advies doorgeven aan de veiligheidsraad die maandag bijeenkomt.

Dat betekent dat we dus de volledige voorbereiding en bekercampagne gaan afwerken zonder toeschouwers.

Een jammerlijke maar misschien wel noodzakelijke beslissing, hopelijk slaat dit niet over naar sportwedstrijden zelf.

We houden jullie uiteraard wel op de hoogte van tussen- en eindstanden via onze (sociale) mediakanalen als het zover komt.

Lees hieronder de tekst die we ontvingen van de voetbalbond.

Beste allen,

 

Gelieve hieronder de communicatie terug te vinden van het Kabinet van de Vlaamse Minister van Sport inzake de organisatie van sportwedstrijden dat vanaf morgen ingaat.

Concreet zullen alle wedstrijden op Vlaams grondgebied vanaf morgen achter gesloten deuren moeten plaatsvinden.

Voorlopig hebben we geen officiële bevestiging van de overige gewesten, al vindt morgen uiteraard de Veiligheidsraad plaats.

 

Dit is het Vlaams sector akkoord:

 

Concreet beslisten de Vlaamse Sportfederatie, het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB), Gezond Sporten Vlaanderen, de Vereniging voor Sport en Keuringsartsen en Sport Vlaanderen samen met Vlaams minister van Sport Ben Weyts dat

1. alle sportactiviteiten en -wedstrijden vanaf morgen alleen kunnen plaats vinden met gesloten deuren, zonder publiek en dit zowel voor de professionele als amateursectoren

2. alle organisatoren van indoor sportactiviteiten worden opgeroepen om maximaal mogelijk sportactiviteiten outdoor te organiseren en zoals steeds de afstandsregels, conform de opgestelde protocollen, te respecteren

 

3. een draaiboek ‘code Oranje’ werd uitgewerkt dat op elk moment in werking gesteld kan worden. Dit scenario omvat o.a. de stopzetting van alle sportactiviteiten indoor en outdoor met fysiek contact, afstandsregels tussen sporters onderling en tussen sporters en begeleiders (minimaal 1,5 meter) behalve voor kinderen tot en met 12 jaar, geen competitiesport waar fysiek contact niet vermeden kan worden enz.. Wekelijks wordt samengezeten om de vinger aan de pols te houden en desgevallend snel te schakelen en extra maatregelen te nemen.