Torhout 1992 KM - K.VC.Jong Lede 1-2

Torhout 1992 KM - K.VC.Jong Lede 1-2

Even voorstellen:

Nadat Sportkring Lede gesticht in 1934 er in 1940 de brui aan gaf wilde men in Lede toch nog voetballen. Op 8 augustus 1943 ontstond zo voetbalclub Jong Lede. De club sloot zich in 1943 tijdens de oorlog aan bij de Belgische Voetbalbond en ging van start in de lagere reeksen met stamnummer 3957, al lag de competitie toen wel regelmatig stil omdat verplaatsingen niet altijd mogelijk waren.

In 1972 bereikte Jong Lede voor het eerst in zijn geschiedenis de nationale reeksen. De club kon zich daar handhaven in Vierde Klasse. In 1975 eindigde Jong Lede als derde in zijn reeks, het jaar nadien won Lede zijn reeks. In 1976 promoveerde Lede zo voor het eerst naar Derde Klasse.

Tot begin jaren 80 kon Jong Lede zich vlot handhaven bij de beteren in zijn reeks in Derde Klasse. In 1981 eindigde de ploeg zelfs op een derde plaats in de eindstand. De volgende jaren kreeg de club het echter moeilijker, tot men in 1989 afgetekend op een allerlaatste plaats strandde. Na 13 jaar in Derde Klasse zakte Lede terug naar Vierde. Ook daar kon Lede zich niet handhaven; de ploeg eindigde er het jaar nadien immers als voorlaatste, en degradeerde meteen weer verder. Na 18 jaar nationaal voetbal zakte Jong Lede zo terug naar de provinciale reeksen. Sinds 1994 werd de club Koninklijk.

In 2011 haalde Jong Lede een plaats in de provinciale eindronde. De ploeg sloot die succesvol af en promoveerde zo nog eens naar de nationale reeksen. In 2013 zakte men weer naar Eerste Provinciale, maar in het volgend seizoen eindigde men daar meteen als tweede en kon men naar de eindronde. Jong Lede wist de provinciale eindronde te winnen en keerde zo in 2014 na een seizoen al terug in Vierde Klasse, maar in 2015 volgde alweer de degradatie.

In 2016 promoveerde Lede opnieuw via de eindronde, naar de Derde klasse amateurs. Daar eindigde het telkens in de lage middenmoot met een 10de en 11de plaats. Op dit moment staan ze ondanks het verlies van vorige week op een gedeelde derde plaats met tien punten. 

Jong Lede speelde net als wij 1-1 gelijk op Wingene, won nadien met 3-0 van Oostnieuwkerke en 1-0 van Eppegem en 1-2 op Wolvertem-Merchtem. Vorige week gingen ze dan thuis de boot in met 1-2 tegen Lebbeke. De club telt dus 10 punten, dat zijn er drie minder dan de leiders Brakel en Wetteren. Dat het opnieuw geen gemakkelijke klus zal worden voor KM hoeft dus geen verdere uitleg, want de scouting leert ons dat het een heel erg moeilijk te bespelen ploeg is.

Spelersnieuws bij KM:

Geschorst:         Ballegeer 1/1

Gekwetst:          Steur en Samyn (6-8 maand)

Couwyzer heeft lichtjes de groepstraining hervat. Schmisser is onzeker

Selectie:             Meeuws, Vanderschaeghe, Verhaeghe, Schmisser?, Mestdagh, Vanhaecke, Vanysacker, Hollebeke, Declercq, Degomme, Vandenbussche, Lagrou, Coppin, Vanaudenaerde en Simoens

Volg de wedstrijd live op de verslagpagina via de link kalender of volg de hoogtepunten via onze facebook- of twitteraccount.

KMTLede