Torhout 1992 KM - KVV Zelzate 2-4

Torhout 1992 KM - KVV Zelzate 2-4

Even voorstelllen:

KVV Zelzate is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 4165 en heeft groen-wit als kleuren. De club ontstond in 2008 na een fusie tussen KSLV Zelzate (ontstaan in 1922) en KFC Zelzate.

Het eerste seizoen van de fusieploeg, die aantrad in de tweede provinciale, eindigde het op de zesde plaats waarin ze de tweede periodetitel wonnen. Na een derde plaats in het seizoen 2009-2010 speelde het één seizoen later kampioen onder trainer Kurt Mertens en promoveerde het voor het eerst in zijn bestaan naar de hoogste provinciale reeks. Daar zou men blijven tot en met het seizoen 2017-2018 met achtereenvolgens de elfde, tiende, vijfde, derde, vierde en de tweede plaats om uiteindelijk in de zomer van 2018 de titel te pakken. In de seizoenen 2013-2014, 2015-2016 en 2016-2017 haalde men telkens de eindronde, men greep echter naast promotie naar nationaal voetbal. In het eerste jaar van de derde amateurreeks eindigde Zelzate op de zevende plaats. Tot de laatste speeldag deden ze mee voor de eindronde maar een nipte 3-2 nederlaag bij Torhout besliste daar anders over. Doran Mertens werd wel reekstopschutter, hij trof 21 keer raak. Dit seizoen kon hij ook al twee keer de weg naar doel vinden, opletten dus voor onze verdediging!

Zelzate haalde voorlopig 6 op 9 en staat daarmee op een gedeelde vijfde plaats, het scoorde 6 keer maar kreeg ook 4 doelpunten tegen. Het verloor thuis van Eppegem met 1-2, won vorige week met 2-0 van Lebbeke en won tussenin op Wolvertem-Merchtem met 2-3. Aan ons dus om dat doelgemiddelde er iets minder rooskleurig te laten uitzien en hun puntenaantal op 6 te houden.

De wedstrijdbal wordt geschonken door Accountantskantoor Gentil Beernaert, Belhuttebaan 27 te Koekelare.

Blessurenieuws en selectie volgt pas vanaf vrijdagmorgen.

Geen geschorsten.

Gekwetst:                      Vanhaecke (verrekking), Couwyzer (knie), Steur (knie),   

Niet beschikbaar:            Lingier (school), 

Extra:                             Lagrou (ontsteking lies) blijft twijfelachtig, Vandenbussche en Vanysacker werken verder aan revalidatie en zijn nog niet wedstrijdfit

Denis Luchtens stopt per direct met voetballen! 

Selectie:                         Meeuws, Vanderschaeghe, Verhaeghe, Schmisser, Mestdagh, Ballegeer, Hollebeke, Declercq, Catteeuw, Lagrou?, Coppin, Vanaudenaerde, Simoens, en nog 2 of 3 aan te duiden spelers

Het live verslag vind je op de wedstrijdpagina via de link verslag op de kalender. Anders kon je ook de hoogtepunten volgen via onze facebook- of twitteraccount.

KMTZelzate