UPDATE 28/07 corona maatregelen in Torhout

UPDATE 28/07 corona maatregelen in Torhout

Specifiek voor verenigingen:

  • Alle indoor en outdoor sportwedstrijden (met uitzondering van tornooien) blijven toegelaten, maar moeten tot en met 31 augustus wel doorgaan achter gesloten deuren, dus zonder publiek. Er mag geen bar, catering of drankverkoop georganiseerd worden. Het is de verantwoordelijkheid van de thuisploeg om de bezoekende ploeg op de hoogte te brengen en hen te vragen de maatregelen na te leven. Na de wedstrijd verlaten de deelnemers direct de accommodatie.
  • Trainingen gaan door volgens de huidige afspraken rond persoonlijke beschermingsmiddelen, hygiëne, afstand bewaren en verbod op het organiseren van een bar.
  • De reguliere werking van verenigingen kan plaatsvinden zonder publiek en zonder catering. Bij meer dan 10 personen is het dragen van een mondmasker verplicht.
  • Registratieplicht: alle verenigingen zijn verplicht een lijst bij te houden op datum van alle activiteiten met de namen, adressen en telefoonnummers van alle aanwezigen. Ook trainingen en wedstrijden zijn aan deze regel onderworpen. Deze lijst moet minimaal 14 dagen na de activiteit beschikbaar blijven en kan bij ontdekken van een besmetting ten allen tijde opgevraagd worden bij de organisator.

Concreet betekent dit:

  1. Dat we vanaf maandag 3 augustus terug mogen gebruik maken van de kleedkamers op de sportaccomodaties (zonder douches!)
  2. Jeugd-, oefen- en bekerwedstrijden (Croky Cup) mogen terug doorgaan vanaf 3 augustus.
  3. Publiek is ten strengste verboden tot eind augustus, zowel op wedstrijden van seniors als jeugd en daaraan gepaard mag dus ook geen catering voorzien worden. Kantines blijven gesloten en iedereen moet na de wedstrijd de accomodatie direct verlaten.

AAN DE ENE KANT DUS GOED NIEUWS DAT WE TERUG NORMAAL GAAN KUNNEN EN MOGEN VOETBALLEN, AAN DE ANDERE KANT LEEFT ONZE CLUB OOK MEE MET DE SUPPORTERS EN OUDERS DIE NIET TOEGELATEN WORDEN TOT EIND AUGUSTUS OP DE ACCOMODATIES!

ONDERTUSSEN KREGEN WE EEN UPDATE BINNEN VAN VOETBAL VLAANDEREN!

VOETBAL VLAANDEREN ZOU ONDERTUSSEN LATEN WETEN DAT ER GEEN ENKELE WEDSTRIJD MEER MAG GESPEELD WORDEN TOT EN MET 25 AUGUSTUS. ENKEL JEUGDWEDSTRIJDEN TOT U17 WORDEN TOEGELATEN MET OUDERS ALS PUBLIEK.

IN TORHOUT ZIJN OUDERS DUS NIET TOEGELATEN DOOR HET STADSBESTUUR, HOE DAT BIJ ANDERE CLUBS ZAL ZIJN IS EVENEENS EEN PLAATSELIJKE BESLISSING. BEST VOORAF INFORMEREN DUS!