Voorbeschouwing

Voorbeschouwing

EINDELIJK!

Na zowat elf maanden mogen we terug competitievoetbal spelen, en iedere voetballiefhebber hoopt dat het dit keer mag blijven duren. Daarom doen we een oproep aan alle mensen/supporters om toch nog voorzichtig te zijn zodat we niet hoeven bang zijn dat de eerstvolgende wedstrijd niet kan doorgaan.

Intussen is er heel wat gebeurd. We namen afscheid van enkele spelers uit het korte vorige seizoen, zelfs enkele spelers die dit seizoen in de A-kern werden opgenomen zijn al terug weg. En dat is nooit prettig. Maar veel erger is nog dat velen van ons in die zware periode ook enkele dierbaren voorgoed moesten afgeven. Onze club wenst de familieleden langs deze weg nogmaals veel moed in de toekomst.

Wat de nieuwe competitie betreft, bij geen enkele ploeg hoor je echt grote ambities uitspreken. Niet moeilijk ook, veel ploegen zijn onbekenden of zijn in het tussenseizoen al dan niet wegens financiële redenenen ook stevig aangepast. De reden dat er vorig seizoen slechts vier matchen gespeeld werden zal hier ook wel meespelen, niemand weet dus ook echt hoe sterk de tegenstand vorig seizoen wel was.

Nog een factor die zal meespelen, en dat hebben we zelf ook al kunnen ondervinden, zijn onder andere de blessurelast bij spelers na bijna een jaar stilstand. Tactiek, motivatie, vormpeil, enthousiasme van de groep en de wil om te winnen zou dus ook een grote rol kunnen spelen in de uitslagen. Natuurlijk kunnen ook supporters mee het verschil helpen maken want ook zij hebben lang genoeg moeten wachten om hun favoriete ploeg aan te moedigen.

De reeks is op één club na volledig dezelfde gebleven als vorig seizoen, enkel Bambrugge is niet meer omdat dit nu een fusieclub is geworden met Erpe Mere. De naam is nu Erpe Mere United, afgekort EM United met kleuren oranje-zwart in plaats van geel-zwart. Het is dan ook moeilijk om de sterkte van die tegenstander in te schatten, maar als je weet dat ze nog op het veld van Bambrugge spelen, dan weet je dat het daar terug enorm moeilijk zal zijn voor de tegenstander om er punten te pakken. Daar mochten we vorig seizoen zelf al getuige van zijn.

Favorieten naar voor schuiven is dus niet gemakkelijk, maar als we ons op het verleden baseren dan denken we onmiddelijk aan Overijse dat vorig seizoen 1-3 kwam winnen op de Velodroom en Lebbeke dat vorig seizoen wel onverdiend in minuut 97 een strafschop kreeg en zo nog gelijk stelde, maar dit seizoen erg ver geraakten in de Croky Cup. Ook Jong Lede, Avanti Stekene, Hamme en onze eerste tegenstander Lochristi zullen zeker een te duchten tegenstander zijn. Her en der wordt ook onze club als outsider beschouwd om mee te doen voor de prijzen, maar we houden onze voetjes stevig op de grond en wachten af.

Sportief manager Didier Degomme haalde enkele gerichte versterkingen binnen. Nieuwkomers als Dutoit, Huysentruyt, Taillieu, Belpaire, Pyck, Puskás en enkele dagen terug nog Soens en op het nippertje ook Oumedjeber zouden elk op hun manier een meerwaarde kunnen betekenen. Onze youngsters Thompson en Vereecke zullen nog in een leerproces zitten maar ook zij dragen zeker hun steentje bij. Samen met de blijvers mogen we dus wel gezonde ambitie hebben om de linkerkolom te spelen.

Onze tegenstander van zondag dan, laat dit nu net dezelfde zijn die elf maanden geleden als eerste werd afgelast. De hoofdsponsor en tevens bestuurslid heeft er zich teruggetrokken. Maar dit euvel zou ondertussen al opgelost zijn met een vervanger in de vorm van Deschacht. Niets aan de hand dus op dit gebied.

Een ander probleem dan, trainer Buyens vertrok na een financieel en sportief geschil met het bestuur naar reeksgenoot Sint-Niklaas maar met sportief verantwoordelijke Rombouts werd zijn vervanger in eigen rangen gevonden. De kern werd afgeslankt maar speelde al enkele mooi resultaten bijeen in de voorbereiding. Onder andere in de Croky Cup werd het 0-0 tegen Zelzate dat een reeks hoger speelt, maar er werd verloren met strafschoppen. Ook het ambitieuze Lokeren-Temse kwam niet verder dan 1-1 en van Merelbeke werd met een erg jonge ploeg slechts met 0-1 verloren. Ook deze beide teams spelen een reeks hoger dan Lochristi. Resultaten in de voorbereiding zeggen dan wel niet alles, maar dat de thuisploeg geen hapklaar brokje zal zijn staat als een paal boven water. Twee seizoenen terug verloren we er nog met 2-1.

Gisteren sprak sportief manager Didier Degomme voor de training de voltallige groep nog eens toe. Hij sprak na de voorbereiding zijn volle vertrouwen uit in de spelers en staf en wenste hen heel veel succes toe.

LAAT ONS MET ZIJN ALLEN HOPEN OP EEN SUCCESVOL SPORTIEF SEIZOEN.

KMT... ONE TEAM... ONE FAMILY..