Voorzitter Dick D'Hoore over corona in het voetbal

Voorzitter Dick D'Hoore over corona in het voetbal

DickDhoore

Voorzitter Dick D'Hoore

 

Peter: Wat is je mening van de huidige toestand in het amateurvoetbal? 

Dick: De situatie is vergelijkbaar met de algemene toestand in deze Covid pandemie. Veel vragen en verwarrende tijden met telkens weer andere maatregelen en aanpassingen. Het amateurvoetbal zal hier onder lijden en ik vrees dat enkele clubs die het al moeilijk hadden mogelijks versneld de handdoek zullen werpen. Toch hoop ik dat snel onder normale omstandigheden kan worden gespeeld, dus met publiek en kantine. Anders heeft het geen zin.

 

Peter: Wat zijn hiervan de gevolgen voor de club? 

Dick: Zolang je geen houvast hebt kan je niks plannen en zijn de gevolgen ook niet echt in te schatten.

Ook voor de jeugd is het telkens weer vallen en weer op staan. Zij moeten ook met de moed der wanhoop positief blijven en hopen dat de schade mee zal vallen.

 

Peter: Wat is je mening over nog verder spelen? Indien ja, in welke hoedanigheid dan best? Indien nee, wat moet er dan gebeuren? 

Dick: Ik zou minstens een halve competitie laten spelen.

Al zeker om de spelers weer ritme te laten opdoen voor volgend seizoen en indien kan eventueel zonder stijgers of dalers.

 

Peter: Zal dit alles in de toekomst gevolgen hebben voor onze club zowel financieel als sportief? 

Dick: Wij hebben een gezond beleid dat al enkele jaren wordt gevoerd en die nu duidelijk zijn gelijk zal bewijzen. We hebben geen avonturen aangegaan (en zullen dit ook niet meer doen) wat betekent dat we dit met de hulp van onze trouwe sponsors en met een sterk team van vrijwilligers moeten kunnen overleven. Dat dit op korte termijn een negatieve impact zal hebben is duidelijk. Ik reken op iedereen!

Sportief is hier moeilijk een inschatting te maken, niet voor we weten wat er nog komt. Toch hebben we met onze verjongde spelersgroep en de positieve vibe die er heerst dankzij de technische staf een fundament die niet direct zal omslaan. We behouden onze realistische ambities die enkel door deze situatie wat zullen worden uitgesteld.

 

Peter: Mocht alles stopgezet worden en slechts volgend seizoen opnieuw opgestart worden. Denken jullie dat er dan spelers gaan afhaken bij ons, eventueel omdat ze (nog?) moeten inleveren? Zal er in de toekomst iets veranderen om nieuwe spelers aan te trekken? 

Dick: Ik denk niet dat hierdoor spelers zullen afhaken want wij hebben de “inlevertrend” al eerder ingezet en zullen nog verder gaan met echte KM-boys! KM is een familieploeg waar je als speler wilt spelen ongeacht de financiën!

 

Peter: Bedankt Dick, en laat ons hopen dat we snel terug kunnen opstarten... Met sportief succes!