Clubinfo

Informatie over onze club

Naam

Torhout 1992 KM

 

Maatschappelijke zetel

Bruggestraat 29A 8820 Torhout

 

Rekeningnummers

  • 280-0461222-24
  • 850-8159620-75

 

Voorzitter

Dick D'Hoore

 

Secretaris

Steven Vanhoutte

 

Gerechtigd Correspondent

Michel Denolf

 

PenningMeester

Linda Beke

 

Pers- en websiteverantwoordelijke

Peter Verplancke

 

Kleuren

Groen-Wit-Zwart

 

Terrein

De Velodroom
Bruggestraat 29A
8820 Torhout

 

Contact

Zie ons contactformulier

Clubgeschiedenis

Clubgeschiedenis

TORHOUT 1992 KM is ontstaan uit de fusie van 2 Torhoutse clubs, namelijk KVK Torhout en KSK Torhout.

In 1920 werd FC Torhout opgericht, later werd dit KFC Torhout en daarna uiteindelijk KVK Torhout.  De ploeg droeg stamnummer 110.  Tot 1951 speelde dit team op de vroegere”paardenmarkt”(waar nu ongeveer het zwembad en de naburige parking zich bevindt).  Vanaf 1951 kwam VK Torhout op “DE VELODROOM” spelen.  Inderdaad, vroegere jaren werd hier op piste gereden.  Tijdens de tweede wereldoorlog braken de Duitsers deze af om er een munitieopslagplaats te vestigen.

In 1926 werd SK Torhout opgericht, later werd dit KSK Torhout.  De ploeg had stamnummer 822.  Tot 1927 speelde de ploeg aan de “Roeselaerse Kalsijde”, daarna aan de “Kortemarkse Kalsijde”.  Vervolgens werd tot 1963 aan de “Brildam” gespeeld tot deze gronden verkaveld werden. , Vanaf dan werd op het stedelijk sportstadion gespeeld, achter het zwembad, en dit tot aan de fusie.

Deze fusie komt er dus in 1992.  Vandaar ook de naam TORHOUT 1992 KM of voluit TORHOUT 1992 KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ, verwijzende naar de 1ste K in zowel de vroegere benaming KVK als KSK. Gevoelige materies worden met geven en nemen opgelost. 

Charles Hollevoet van KVK origine wordt de eerste voorzitter.  Secretaris en gerechtigd correspondent wordt Rudi Vanneste met KSK signatuur. Het eerste elftal speelt op het terrein van KVK.  Ook de groen/witte kleur verwijst naar deze ex-club.  Het stamnummer wordt dat van KSK, nl. 822, hoewel het stamnummer van KVK (110) naar een vroegere oorsprong verwijst.  De kantine op het terrein heet nog altijd “CLUB 110”.  Het telefoonnummer van deze kantine is 050/220 110. 

De fusieploeg start in 1ste provinciale (beide ploegen waren tijdens het seizoen 1991-1992 broederlijk samen gedaald uit 4de klasse).  In korte tijd promoveert KM echter naar vierde en zelfs derde klasse.

In 2000, na onenigheid in het hoofdbestuur, komt er een defusie.  Het jeugdbestuur kent deze perikelen niet.  Secretaris Rudi Vanneste scheurt zich met enkele volgelingen af en sticht NSK(New Sportkring) Torhout.  Zij starten in 4de provinciale.

Het afgeslankte KM TORHOUT blijft op De Velodroom spelen.  Onder leiding van de dynamische voorzitter Oswald Bossuyt, opvolger van Charles Hollevoet, kan het zelfs tot de top van 3de klasse doordringen. 

Tijdens het seizoen 2007/2008 volgt er een dipje met degradatie naar 4de klasse.  Voor niet lang .  In het seizoen 2008/2009 eindigt KM op de 9de plaats maar wordt wel periodekampioen in de 2de ronde.  Hierdoor kan men meespelen in de eindronde. Deze 2 matchen worden gewonnen en zo herovert KM zijn plaats in 3de.  Waar ze op heden nog steeds spelen.

Ondertussen overleed voorzitter Oswald Bossuyt onverwacht op 28 oktober 2008 op 72-jarige leeftijd.  Hij wordt opgevolgd door Joël Willem die de derde voorzitter van KM wordt.

De club eindigt twee maal twaalfde en in het seizoen 2011-2012 zelfs vijfde met winst in de derde periode. De eindronde voor promotie naar tweede klasse kan echter niet meegespeeld worden wegens het niet aanvragen van de benodigde licentie.

Tijdens het seizoen 2012/2013 neemt Dick D'Hoore het voorzittersschap over van Joël Willem, die wel bestuurslid blijft. Johan Bossuyt, zoon van de voormalige voorzitter Oswald Bossuyt wordt ondervoorzitter. De club zal opnieuw het seizoen afsluiten in de subtop met een gedeelde zesde plaats.

Na twee seizoenen op het nippertje de redding te kunnen bewerkstelligen zal onze club als enige club voor het zevende opeenvolgende seizoen, en dit voor het laatst gezien de op til staande hervormingen,  het seizoen aanvangen in derde nationale A.

Onze club blijft het sportief moeilijk hebben zowel in het laatste jaar derde nationale A als in de nieuwe hervormde tweede amateurreeks. Het tweede seizoen (2017-2018) in die nieuwe reeks wordt fataal en met een voorlaatste plaats zakt de club na tien jaar terug naar de "oude bevorderingsreeks", tegenwoordig de derde amateurreeks.

Het seizoen 2018-2019 begint opneuw desastreus, na twee periodes heeft onze ploeg "slechts" veertien punten op de teller staan. Het bestuur onder leiding van voorzitter D'Hoore wil niet opnieuw degraderen en grijpt tijdens de winterstop in. Vijf spelers worden aangetrokken maar Jason Vandelannoitte is niet speelgerechtigd. De andere vier zorgen mee voor de redding en de club sluit het seizoen af met een tweede plaats in de derde periode met 20 punten. Een veilige twaalfde plaats in de eindrangschikking met 34 punten is het eindresultaat dat slechts in de allerlaatste minuten van de competitie werd tewerkgesteld.

STADION DE VELODROOM

Stadion De Velodroom

Routebeschrijving

Neem op de E403/A17 Brugge - Kortrijk Afrit 10 Torhout 

Voor de achteringang van het stadion volg de R34 naar eerste rotonde, neem dan de derde afslag naar de Keibergstraat, op het einde naar rechts onder de spoorweg Sint-Jozefstraat.  Voor de hoofdingang van het stadion volg de R34 en neem de tweede afslag op de eerste rotonde, daarna de derde afslag op de tweede rotonde naar de Bruggestraat.

Na ongeveer 500m vindt u op uw linkerzijde de ingang van het stadion aan "CAFE DE VELODROOM"

 

Parkeren - Blauwe zone 

Parkeren is mogelijk aan beide kanten in de Bruggestraat of op de parking van het Zwembad/Stedelijk Sportstadion Benny Van Steelant, 200m voorbij de hoofdingang aan het rond punt naar rechts in de Industrielaan.

Vanaf 15 november 2015 is een deel van de Bruggestraat tussen de twee rotondes BLAUWE ZONE!  Parkeerkaart verplicht van maandag tot en met zaterdag van 09u00 tem 18u00! Ook een deel van de Industrielaan en parking van het zwembad zijn BLAUWE ZONE. Parkeerkaart in Torhout is geldig voor de duur van 2u30min.

 

Parkeerkaart

De parking op het stadion is tijdens wedstrijden enkel toegankelijk mits vertoon van een geldige parkeerkaart!

Onze club op Focus/WTV

Onze club op Focus/WTV

Onze club is regelmatig te zien op de Regionale zender.

Focus-WTV

Bekijk alle verslagen op onderstaande link:

https://www.focus-wtv.be/km-torhout

 

Lees meer