Clubinfo

Informatie over onze club

Naam van de club

kmt

Maatschappelijke zetel

Bruggestraat 29A 8820 Torhout

Velodroom

Rekeningnummers

 • 280-0461222-24
 • 850-8159620-75

 

Voorzitter

Dick D'Hoore

DhooreDick

Secretaris

Steven Vanhoutte (0472448891)

StevenVanhoutte

Gerechtigd Correspondent

Michel Denolf (0498102977)

MichelDenolf

PenningMeester

Linda Beke (0486453981)

 Linda_Beke

Algemeen manager

Charles Hollevoet (0475915290)

Charles Hollevoet

Commercieel manager

Lieven Taveirne (0492607021)

Taveirne

Sportief manager

Didier Degomme (0478505706)

Didier Degomme

Pers- en mediaverantwoordelijke

Peter Verplancke (0475393713)

Peter

 

Clubkleuren

Groen-Wit-Zwart

Uitrusting A-Kern 

Groen - Groen - Groen

Wit - Wit - Wit

Uitrusting alle andere ploegen

Groen - Groen - Groen

VlagTorhout

Terrein A

De Velodroom
Bruggestraat 29A
8820 Torhout

VelodroomTerrein

Terrein B

Stedelijk Sportstadion Benny Vansteelant
Bruggestraat 14
8820 Torhout

Stedelijk Sportstadion

Contact

Zie ons contactformulier

Mails worden doorgestuurd naar de bevoegde personen.

Plaats er uw onderwerp en gewenste ontvanger bij.

Clubgeschiedenis

Clubgeschiedenis

TORHOUT 1992 KM is ontstaan uit de fusie van 2 Torhoutse clubs, namelijk KVK Torhout en KSK Torhout.

In 1920 werd FC Torhout opgericht, later werd dit KFC Torhout en daarna uiteindelijk KVK Torhout.  De ploeg droeg stamnummer 110.  Tot 1951 speelde dit team op de vroegere”paardenmarkt”(waar nu ongeveer het zwembad en de naburige parking zich bevindt).  Vanaf 1951 kwam VK Torhout op “DE VELODROOM” spelen.  Inderdaad, vroegere jaren werd hier op piste gereden.  Tijdens de tweede wereldoorlog braken de Duitsers deze af om er een munitieopslagplaats te vestigen.

In 1926 werd SK Torhout opgericht, later werd dit KSK Torhout.  De ploeg had stamnummer 822.  Tot 1927 speelde de ploeg aan de “Roeselaerse Kalsijde”, daarna aan de “Kortemarkse Kalsijde”.  Vervolgens werd tot 1963 aan de “Brildam” gespeeld tot deze gronden verkaveld werden. , Vanaf dan werd op het stedelijk sportstadion gespeeld, achter het zwembad, en dit tot aan de fusie.

Deze fusie komt er dus in 1992.  Vandaar ook de naam TORHOUT 1992 KM of voluit TORHOUT 1992 KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ, verwijzende naar de 1ste K in zowel de vroegere benaming KVK als KSK. Gevoelige materies worden met geven en nemen opgelost. 

Charles Hollevoet van KVK origine wordt de eerste voorzitter.  Secretaris en gerechtigd correspondent wordt Rudi Vanneste met KSK signatuur. Het eerste elftal speelt op het terrein van KVK.  Ook de groen/witte kleur verwijst naar deze ex-club.  Het stamnummer wordt dat van KSK, nl. 822, hoewel het stamnummer van KVK (110) naar een vroegere oorsprong verwijst.  De kantine op het terrein heet nog altijd “CLUB 110”.  Het telefoonnummer van deze kantine is 050/220 110. 

De fusieploeg start in 1ste provinciale (beide ploegen waren tijdens het seizoen 1991-1992 broederlijk samen gedaald uit 4de klasse).  In korte tijd promoveert KM echter naar vierde en zelfs derde klasse.

In 2000, na onenigheid in het hoofdbestuur, komt er een defusie.  Het jeugdbestuur kent deze perikelen niet.  Secretaris Rudi Vanneste scheurt zich met enkele volgelingen af en sticht NSK(New Sportkring) Torhout.  Zij starten in 4de provinciale.

Het afgeslankte KM TORHOUT blijft op De Velodroom spelen.  Onder leiding van de dynamische voorzitter Oswald Bossuyt, opvolger van Charles Hollevoet, kan het zelfs tot de top van 3de klasse doordringen. 

Tijdens het seizoen 2007/2008 volgt er een dipje met degradatie naar 4de klasse.  Voor niet lang .  In het seizoen 2008/2009 eindigt KM op de 9de plaats maar wordt wel periodekampioen in de 2de ronde.  Hierdoor kan men meespelen in de eindronde. Deze 2 matchen worden gewonnen en zo herovert KM zijn plaats in 3de.  Waar ze op heden nog steeds spelen.

Ondertussen overleed voorzitter Oswald Bossuyt onverwacht op 28 oktober 2008 op 72-jarige leeftijd.  Hij wordt opgevolgd door Joël Willem die de derde voorzitter van KM wordt.

De club eindigt twee maal twaalfde en in het seizoen 2011-2012 zelfs vijfde met winst in de derde periode. De eindronde voor promotie naar tweede klasse kan echter niet meegespeeld worden wegens het niet aanvragen van de benodigde licentie.

Tijdens het seizoen 2012/2013 neemt Dick D'Hoore het voorzittersschap over van Joël Willem, die wel bestuurslid blijft. Johan Bossuyt, zoon van de voormalige voorzitter Oswald Bossuyt wordt ondervoorzitter. De club zal opnieuw het seizoen afsluiten in de subtop met een gedeelde zesde plaats.

Na twee seizoenen op het nippertje de redding te kunnen bewerkstelligen zal onze club als enige club voor het zevende opeenvolgende seizoen, en dit voor het laatst gezien de op til staande hervormingen,  het seizoen aanvangen in derde nationale A.

Onze club blijft het sportief moeilijk hebben zowel in het laatste jaar derde nationale A als in de nieuwe hervormde tweede amateurreeks. Het tweede seizoen (2017-2018) in die nieuwe reeks wordt fataal en met een voorlaatste plaats zakt de club na tien jaar terug naar de "oude bevorderingsreeks", tegenwoordig de derde amateurreeks.

Het seizoen 2018-2019 begint opneuw desastreus, na twee periodes heeft onze ploeg "slechts" veertien punten op de teller staan. Het bestuur onder leiding van voorzitter D'Hoore wil niet opnieuw degraderen en grijpt tijdens de winterstop in. Vijf spelers worden aangetrokken maar Jason Vandelannoite is niet speelgerechtigd. De andere vier zorgen mee voor de redding en de club sluit het seizoen af met een tweede plaats in de derde periode met 20 punten. Een veilige twaalfde plaats in de eindrangschikking met 34 punten is het eindresultaat dat slechts in de allerlaatste minuten van de competitie werd tewerkgesteld.

Seizoen 2019-2020 lijkt opnieuw onverwacht een moeilijk seizoen te worden. De club staat vlak voor de jaarwisseling voorlaaatste na het toen al veroordeelde Bornem. In een vooruitgeschoven wedstrijd op 21 december is Jason Vandelannoite voor het eerst speelgerechtigd en wint KM met 1-2 op het veld van Stekene. Het begin van de heropstanding.

Na de wedstrijd van 8 maart wordt de competitie abrupt tot een einde gebracht door het coronavirus. KM staat op dat moment gedeeld tiende op een twaalfde plaats met 28 punten en moest van de laatste zes wedstrijden nog tegen de laatste vier in het klassement spelen. Het eindklassement verbeteren zat er dus niet meer in maar KM blijft in derde amateur nadat het ook haar licentie krijgt die voor het eerst ingevoerd werd in de amateurreeksen D2 en D3.

In het tussenseizoen werd in onderling overleg tussen beheerraad, dagelijks bestuur en jeugdwerking beslist om de naam van de club Torhout 1992 KM aan te passen naar de in de volksmond liggende naam KM Torhout (Voluit Koninklijke Maanschappij Torhout. Deze werd goedgekeurd door de bond en ook het Paleis gaf toestemming om de naam "Koninklijk" verder te gebruiken.

Seizoen 2020-2021 moet een rustig sportief seizoen worden maar loopt weer op een sisser af. KM speelt goed voetbal met één gewonnen en gelijk gespeelde wedstrijden maar verloor er ook twee. Hiermee staat KM op een gedeelde zevende plaats. Na vier wedstrijden wordt alles onverbiddelijk stilgelegd wegens het opnieuw opkomende corona virus. Er wordt dat seizoen niet meer gespeeld en het seizoen 2021-2022 zal met dezelfde ploegen gespeeld worden.

Tijdens het seizoen 2021-2022 eindigt onze club op een gedeelde derde plaats met een eindrondeticket als beloning. In die eindronde werd eerst met 3-1 verloren op Turnhout, daarna werd Diest met forfaitcijfers naar huis gestuurd en op de laatste speeldag won KM nipt maar verdiend met 1-0 van Overijse waardoor het na enkele jaren vagevuur in 3de amateur terug naar 2de amateur steeg. In het tussenseizoen zou ook een tweede ploeg opgestart worden in 4de provinciale B.

STADION DE VELODROOM

Stadion De Velodroom

Routebeschrijving

Neem op de E403/A17 Brugge - Kortrijk Afrit 10 Torhout 

Voor de achteringang van het stadion volg de R34 naar eerste rotonde, neem dan de derde afslag naar de Keibergstraat, op het einde naar rechts onder de spoorweg Sint-Jozefstraat.  Voor de hoofdingang van het stadion volg de R34 en neem de tweede afslag op de eerste rotonde, daarna de derde afslag op de tweede rotonde naar de Bruggestraat.

Na ongeveer 500m vindt u op uw linkerzijde de ingang van het stadion aan "CAFE DE VELODROOM"

 

Parkeren - Blauwe zone 

Parkeren is mogelijk aan beide kanten in de Bruggestraat of op de parking van het Zwembad/Stedelijk Sportstadion Benny Van Steelant, 200m voorbij de hoofdingang aan het rond punt naar rechts in de Industrielaan.

Vanaf 15 november 2015 is een deel van de Bruggestraat tussen de twee rotondes BLAUWE ZONE!  Parkeerkaart verplicht van maandag tot en met zaterdag van 09u00 tem 18u00! Ook een deel van de Industrielaan en parking van het zwembad zijn BLAUWE ZONE. Parkeerkaart in Torhout is geldig voor de duur van 2u30min.

 

Parkeerkaart

De parking op het stadion is tijdens wedstrijden enkel toegankelijk mits vertoon van een geldige parkeerkaart!

Abonnementen en tickets

Abonnementen en tickets

Geachte Supporter en vriend van KM Torhout,

 

We kijken al vol verlangen uit naar het nieuwe seizoen in tweede!

Naast talrijke derby’s (Oostkamp, Westhoek, Gullegem, Harelbeke,enz. ) staan er in ons vertrouwde Velodroomstadion weer heel wat interessante wedstrijden op het programma. (Lokeren-Temse, Aalst, Oudenaarde, enz.)

De reeks met 18 teams bevat enkel West-Vlaamse en Oost-Vlaamse ploegen!

Als trouwe supporter kan U tegen een gunsttarief een abonnement aanschaffen voor het seizoen 2022-2023. De prijzen zijn ongewijzigd tegenover vorig seizoen ondanks dat we twee thuiswedstrijden meer hebben dit seizoen.

* 100 euro voor een staanplaats (90 euro voor 60-plussers)

* 125 euro voor een tribuneplaats (115 euro voor 60-plussers)

* 225 euro voor een VIP-tribuneplaats met receptie aan de rust (koffie - gebak – drankje) en de mogelijkheid om binnen te zitten.

Ouders van een jeugdspeler genieten 25 euro korting op een abonnement.

Wie al een abonnement had, kan opteren voor dezelfde of een andere tribuneplaats.

Gelieve de plaats op de overschrijving te vermelden indien U een andere plaats wenst (bv: trib A rij 5 plaats 19).

 

Ook even herinneren dat het abonnement geldig is voor alle competitiewedstrijden van KM TORHOUT A (ook de beloften en alle jeugdploegen).

PRAKTISCH: stort tijdig het bedrag van uw abonnement op rekening nr. BE80 0355 9366 3077

met vermelding van naam, (en geboortedatum indien je meer dan 60 bent) en de gekozen

tribuneplaats indien je dit wenst.

Uw abonnement wordt enkele dagen voor de competitiestart bezorgd of zal klaar liggen aan de ingang.

De toegangsprijzen aan het loket zijn 10,00 euro voor een staanplaats (overdekt en niet overdekt) en 12,00 euro voor een overdekte zitplaats.

We wensen U alvast veel voetbalplezier toe in het nieuwe seizoen!

 

Namens KM Torhout,

Steven VANHOUTTE,

0472/448891

steven.vanhoutte@yahoo.com

 

PS Indien U deze brief voortaan per mail wil toegestuurd krijgen, mag U altijd uw mailadres doorsturen naar steven.vanhoutte@yahoo.com

 

 

Onze club op Focus/WTV

Onze club op Focus/WTV

Onze club is regelmatig te zien op de Regionale zender.

Focus-WTV

Bekijk alle verslagen op onderstaande link:

https://www.focus-wtv.be/km-torhout

 

Lees meer

Ongevalsaangifte

Ongevalsaangifte

Sportongeval

Contactpersoon voor de A-kern is afgevaardigde Daniel Verduyn. Hij heeft steeds de nodige documenten bij zich. Je kan ze ook downloaden via de website van de jeugdwerking.

Contactpersooon voor de B-kern is afgevaardigde Anthony Descheemaecker. Hij heeft ook steeds de nodige documenten bij zich. Spelers van de B-kern moeten wel de richtlijnen volgen die opgegeven zijn op de website van de jeugdwerking.

Verantwoordelijke aangifte ongeval en opvolgen dossiers:
Gerechtigd correspondent MICHEL DENOLF – 0498 10 29 77 – gc@kmtorhout.be

Wat te doen bij een sportongeval?

Heb je een blessure opgelopen, neem dan onmiddellijk contact op met een arts (in geval van heel ernstige blessure) of met verzorger Roy Ligneel die je verder zal helpen met wat je nu moet doen. Bespreek eventueel met hem of het nodig is om een dossier op te stellen.


Er 2 mogelijkheden wat betreft financiële tussenkomst bij een blessure:

 • Speler heeft behandeling nodig en wenst een tussenkomst van de KBVB. In dit geval is er een ongevalsaangifte bij de KBVB nodig met goedkeuring door de KBVB om kine te volgen. Dit betekent ook dat de speler in kwestie niet mag voetballen, want hij is in status “verzekerde speler”.
  Je dient dan de volledige procedure STRIKT te volgen. Deze procedure wordt hieronder beschreven.
 • Speler wil behandeld worden en staat zelf in voor het gedeelte dat de ziekenbond niet terug betaalt (geen dossier bij KBVB). In dit geval is er enkel een voorschrift kine nodig. Dit voorschrift wordt door een dokter geschreven.
  Belangrijk hierbij is dat je je op voorhand goed informeert over de werkelijke kostprijs, zodat je niet voor onverwacht onaangenaam hoge kosten komt te staan.
  Hierbij kan een private ongevallenverzekering nuttig zijn.

Na vaststelling van de blessure, beslist de kine en/of arts wat de te volgen revalidatie inhoudt.
De kine licht de trainers in betreffende de blessure en de verdere opvolging ervan. Belangrijk om weten is, is dat de kine, in samenspraak met de trainers beslist wanneer een speler kan trainen en/of spelen en wat de te volgen revalidatie is. Er is voortdurend overleg tussen kine en trainers betreffende het verloop van de revalidatie.

Procedure sportongeval – terugbetaling Dienst Ongevallen

De dienst Ongevallen van de Voetbalbond komt tussen in bepaalde medische kosten die rechtstreeks de oorzaak zijn van het ongeval tijdens het beoefenen van de voetbalsport in clubverband.
Zaken die reeds voordien bestonden zijn niet verzekerd (bvb tendinitis, hyperventilatie, verergeren van een bepaalde kwetsuur …).
Ook niet alle kosten worden terugbetaald zoals farmaceutische producten, speciale taping … Bij twijfel best vooraf eerst inlichtingen vragen aan onze contactpersonen.
De dienst Ongevallen is een beperkte verzekering. Indien men als speler nog beter wenst verzekerd te zijn (zoals loonverlies, betaling alle medische kosten, dagvergoeding …) dan dient deze privé een verzekering of hospitalisatieverzekering af te sluiten.

Nieuwe procedure vanaf seizoen 2018-2019:

 • Volgende FORMULIEREN DOWNLOADEN of vragen aan de afgevaardigde: medisch getuigschrift en aangifte ongeval.
 • ONMIDDELLIJK de VRAGENLIJST KM ONGEVAL invullen en per email doorsturen naar gc@kmtorhout.be  Kan ook gedownload en manueel ingevuld worden.
 • MEDISCH GETUIGSCHRIFT volledig laten invullen en tekenen door de dokter.
 • Onderaan aangifte ongeval de privacyverklaring tekenen
 • AANGIFTE ONGEVAL niet zelf invullen. Dit wordt door de club zelf ingevuld.
 • Alle ORIGINELE documenten binnen de 14 dagen in de brievenbus KMT-ONGEVALLEN steken of opsturen naar KM TORHOUT – ONGEVALLEN, Bruggestraat 29 A, 8820 Torhout. De KBVB aanvaardt geen aangiften die TE LAAT binnen zijn.
 • KLEVERTJE MUTUALITEIT bijvoegen. NIET vergeten !!!

EN DAARNA…

Spaar alle attesten van mutualiteit en hospitalisatieverzekering, alsook speciale facturen van ziekenhuis en andere mogelijke kosten om die te kunnen indienen na de behandeling en herstel.

Het herstelattest dat je ontvangt een paar weken na de aangifte moet ingevuld worden door de dokter om verder je voetbalactiviteit te kunnen uitoefenen.

Opgelet: voor kine wordt alleen een vergoeding toegestaan indien dit vooraf wordt aangevraagd gestaafd door een doktersvoorschrift. Dit voorschrift onmiddellijk doormailen naar gc@kmtorhout.be 

Enige weken na afsluiten van het dossier krijgt u per post een afrekening van de tussenkomst, verminderd met een forfaitair bedrag .
Het toegekende bedrag wordt eerst ontvangen op de rekening van KMT en wordt dan doorgestort door de penningmeester op het rekeningnummer dat op de vragenlijst werd vermeld.

KM Torhout heeft geen enkele inspraak in de beslissing over het al dan niet aanvaarden van het dossier en/of het totaal bedrag van de terugbetaling. Als club kunnen wij enkel zorgen dat alle documenten tijdig verstuurd worden. Het is de verantwoordelijkheid van de speler zelf om alle documenten tijdig en correct ingevuld aan ons te bezorgen, evenals het correct uitvoeren van de vooropgestelde procedure!

CONTACTEER ZEKER DANIEL OF MICHEL VIA MAIL, SMS, OF TELEFOON!

VOOR ALLE INFO OVER SPORTONGEVALLEN KAN JE STEEDS TERECHT BIJ:

Gerechtigd correspondent MICHEL DENOLF 0498 10 29 77 – gc@kmtorhout.be

 

Organogram

Reglement inwendige orde KM

Reglement inwendige orde KM

Lees aandachtig het reglement van inwendige orde en vooral... laat jezelf en anderen niet betrappen op overtredingen!

 

1

23456 

KEEP IT SAFE... HOU HET VEILIG...

VOOR UW EIGEN- EN DE VEILIGHEID VAN ANDEREN...

KMT... ONE TEAM... ONE FAMILY...

Lees meer