dvdpornrip.com aidol.asia soaptv.me Sportkring Sint-Niklaas 3:4 TORHOUT 1992 KM
Sportkring Sint-Niklaas 3:4 TORHOUT 1992 KM
Match
Opstelling
Speeldag 8
Meesterstraat
Sportkring Sint-Niklaas
3 : 4
TORHOUT 1992 KM
22-10-2016 19:30
 Yannick Aerts 1 5'   6' 1  Jesse Mputu
 Jim Van Osselaer 1 48'   58' 1  Alexandre Frutos
 Marco Verheuge 1 60'   61' 1  Alexandre Frutos
 Yari Weyns 1 76'   70' 1  Jesse Mputu
 Toon Van Acker 1 76'   81' 1  Harry Hollevoet
 Niels De Pauw 1 76'   81' 1  Romain Haghedooren
 Fabio Lo Guidice 1 76'   85' 1  Jesse Mputu
 Michel Sambou 1 78'   88' 1  Thibault Vandenbussche
 Bavo De Witte 1 80'   88' 1  Marvin Turcan
  89' 1  Olivier Vermander
  89' 1  Jesse Mputu

VOORBESCHOUWING:

Zaterdag trekken we naar het voetbalveld aan de Meesterstraat 120 in Nieuwkerken-Waas, vroeger ook wel eens het trainerskerkhof genaamd. Voorzitter en geldschieter Van Lijsebetten had de kwalijke reputatie om elk seizoen enkele trainers aan de deur te zetten. De laatste tijd is het er iets rustiger geworden, de hoge ambities werden dan ook iets ingeperkt.

Iedereen zal zich wel nog 12 april 2014 herinneren toen we na een ware hold-up met een doelpunt in de laatste minuten gingen winnen op SKSN. Later zou blijken dat deze overwinning van cruciaal belang was in de degradatiestrijd. We mogen echter één voetnoot niet vergeten, KMT kon in twintig onderlinge duels slechts twee keer zegevieren (26-03-2006 werd het 1-2 en 12-04-2014 met 0-1) tegen de ploeg uit het Waasland. Eigenaardig genoeg dus twee keer op verplaatsing. elf keer werd er verloren, zeven keer gelijk werd er gelijk gespeeld. Een negatieve balans dus, al moeten we ons optrekken aan die twee uitoverwinningen.

Sportkring Sint-Niklaas (SK Sint-Niklaas, vroeger FCN Sint-Niklaas of FC Nieuwkerken) speelt aan de Meesterstraat in Nieuwkerken-Waas, een deelgemeente van Sint-Niklaas. De club werd in 1993 opgericht en kreeg van de KBVB het stamnummer 9264. Ze spelen in geelblauwe kleuren. “Geld maakt niet gelukkig” althans volgens het bekende spreekwoord, maar dat het wel goed bruikbaar is in de voetbalwereld bewijst de steile opgang van de club die opklom in acht jaar tijd van vierde provinciale tot in de nationale voetbalreeksen… én daarbovenop nog eens een prachtige accommodatie kon neerpoten.

De club werd in 1993 opgericht als Football Club Nieuwkerken en ging van start in vierde provinciale in de provincie Oost-Vlaanderen. De club kende van bij het begin succes, want men behaalde 3 jaar na elkaar de kampioenstitel. De ploeg verbleef daarna vijf jaar in eerste provinciale, waar men verschillende keren de eindronde haalde. In 2001 werd de poort naar de Nationale reeksen van het Belgisch voetbal opengebroken met de vierde kampioenstitel in de jonge geschiedenis van de club.

Het seizoen 2001/2002 kon de club zo van start in bevordering. De ploeg kende laagtes in de heenronde, maar in de terugronde kon men het tij volledig keren. De derde periodetitel werd behaald en in de eindronde had men door het groot aantal vrijgekomen plaatsen in derde klasse reeds na twee overwinningen zekerheid over de promotie. Dit betekende dat FC Nieuwkerken op negen jaar tijd opklom van vierde provinciale tot derde klasse. In 2003 werd de clubnaam gewijzigd in Football Club Nieuwkerken Sint-Niklaas (FCN Sint-Niklaas). De club kon zich vlot handhaven in derde klasse en speelde daar in 2004 reeds een eindronde, maar kon geen nieuwe promotie afdwingen.

Na afloop van de competitie 2009/2010 kondigde Red Star Waasland eveneens uit Sint-Niklaas op een persconferentie een fusie aan met KSK Beveren met de daaraan verbonden verhuis naar Beveren. Diezelfde namiddag kondigde FCN Sint-Niklaas op het stadhuis van Sint-Niklaas aan de pers een naamsverandering aan in Sportkring Sint-Niklaas (SK Sint-Niklaas) wat verwees naar het vroegere Sint-Niklase SK, dat in 2000 was verdwenen. Sportkring Sint-Niklaas nam ook de geel-blauwe kleuren van die vroegere club over en zou voortaan weer de eerste club van de stad worden. In 2011 haalde Sint-Niklaas de eindronde, slaagde er in die te winnen en stootte zo door naar tweede klasse. Na 2 troosteloze seizoenen in de Belgacom League degradeerde het in 2013 als laatste in de stand terug naar derde klasse, het jaar daarvoor wist het zich maar net te redden.

Zoals geweten zakte SKSN na het debacle tegen KMT in 2014 zelfs even rechtstreeks terug naar bevordering. Die terugval was van korte duur want na een tweede plaats won men in de eindronde van Ingelmunster, Wijgmaal en Acrenoise. Zo komen ze sinds vorig seizoen terug uit in onze reeks.

De thuisploeg begon slecht aan het seizoen met 1 op 9 maar kon daarna met twee overwinningen tegen Gullegem en Gent terug recht kruipen. De laatste twee wedstrijden gingen echter opnieuw verloren tegen Petegem en Brakel. Hiermee staan ze met zeven punten net achter KMT dat één puntje meer telt.

KMT lijkt zich stilaan als topper in enkele statistieken te spelen, zowel positief als negatief. Positief is dat het al in vier van de zeven wedstrijden de nul kon houden en ook nog maar zeven tegendoelpunten moest incasseren. Enkel Winkel Sport doet beter met slechts vier tegendoelpunten, waarvan twee tegen KMT. Negatief is dan weer dat het de laatste vier wedstrijden niet meer kon scoren, zelfs vijf wedstrijden op zeven. Hiermee gepaard staan we ook laatste met slechts vier gescoorde doelpunten, onze tegenstander van zaterdag staat net boven ons met zeven gescoorde doelpunten. Een doelpuntenfestival zal er dan ook hoogstwaarschijnlijk niet inzitten zaterdagavond, al is één bezoekend doelpuntje meer dan de thuisploeg genoeg.

De supportersbus vertrekt om 18u00 aan Café Velodroom waar je ook vooraf kan inschrijven.

Scheidsrechter van dienst is de 33-jarige Dirk Schoenmaeckers (29/03/1983) uit de provincie Antwerpen en aangesloten bij Borsbeek Sport. Hij was dit seizoen ook al de spelleider op Bornem, vorig seizoen floot hij enkel de thuisploeg tegen Brakel. Hij zal worden bijgestaan door de heren Verschaeren Dylan en Cannaerts Kristiaan.

Vorige uitslagen van de onderlinge confrontaties aan de Meesterstraat: ’02-’03 2-0 ’03-’04 5-0 ’04-’05 3-1 ’05-’06 1-2 ’06-’07 3-3 ’07-’08 1-0 ’09-’10 2-1 ’10-’11 2-0 ’13-’14 0-1 ’14-’15 3-1

Website: www.sksn.be

Volg de hoogtepunten van de wedstrijd live via Twitter #sinkmt of via onze facebookpagina.

WEDSTRIJDVERSLAG:

Statistieken naar de verdoemenis gespeeld! Statistieken zeggen niet alles, en dat hebben we zaterdagavond zelf kunnen beleven. De twee minst scorende ploegen van de reeks maakten er een waar doelpuntenfestival van. KMT verdubbelde zelfs zijn aantal gescoorde doelpunten.
De “gladiatoren” zoals ze daar vooraf door de speakers werden aangekondigd begonnen er al snel aan. Reeds na vijf minuten stond de eerste score op het bord. Een voorzet van Aerts ging over de verraste doelman Olievier in de verste winkelhaak binnen, 1-0.
KMT was niet aangeslagen en vlak na de aftrap stuurde Depoorter een bal tot bij Mputu die tot drie keer toe een man in de wind zet en laag binnen schiet in de korte hoek, 1-1 alles kan herbeginnen. Halfweg de eerste helft wordt een lobbal van Frutos ook nog van de lijn weggehaald.
Ook de bezoekers blijven voluit op zoek gaan naar een tweede treffer maar verder dan enkele gevaarlijke standjes in de zestien geraken ze niet. Verspeeten kop een voorzet voorbij de tweede paal naast. De beste kans is nog voor Depoorter die tot zijn eigen verbazing net bij de bal kan maar hij tikt de voorzet van Turcan net over de lat. We gaan rusten met 1-1, een stand waarmee iedereen zich kan verzoenen en niets een doelpuntenfestival doet vermoeden.
De tweede helft begint spetterend wanneer Schurmann een knappe volley in één tijd op doel schiet, doelman Olievier weert knap in hoekschop. Op die hoekschop krijgt de thuisploeg een strafschop na duwfout van Cordie op Van Osselaer. Deze laatste zet die strafschop zelf feilloos om en brengt zo de thuisploeg op een 2-1 voorsprong.
Bijna staan de bordjes net als in de eerste helft één minuut later op gelijke hoogte wanneer Depoorter een voorzet van Turcan maar net over de lat kopt. Vijf minuten later staat het bijna 3-1 maar de technisch vaardige maar doorheen de ganse wedstrijd te zelfzuchtige Panneel schiet op tegenaanval voorlangs.
De wedstrijd wordt nu iets bitsiger en in enkele minuten tijd is er geel voor Frutos en Verheuge. Even later trapt Vandaele een vrije trap tot bij Frutos die draait en binnen schiet. De bordjes staan weer gelijk, 2-2. Aan de overkant schiet Verspeeten maar net naast, beide ploegen gaan voluit voor de winst want ook Frutos mag het van dichtbij proberen maar hij ziet zijn inzet afgeblokt in hoekschop.
Met nog twintig minuten te spelen trapt de sterk spelende Depoorter (twee assists) een voorzet richting zestien meter. De Pauw trapt naast de bal en daar kan Mputu van profiteren, hij trapt de bal in de draai in de verste hoek binnen. KMT voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, 2-3 en dat tot ongenoegen van enkele heefthoofden die het achteraf ook nog nodig vonden om ambrass te maken tegen enkele van onze jongste supporters. Jammer!
Tien minuten later staan de bordjes nochtans opnieuw in evenwicht. Iedereen verwacht een strafschop na een duwfout van Vandaele in de zestien maar de bal komt bij de volledig vrijstaande De Witte terecht die de gelijkmaker tegen de touwen duwt, 3-3. Met nog tien minuten te spelen denkt iedereen dat beide ploegen nu wel het slot op de deur gaan zetten en tevreden zijn met een punt.
Niet dus! Vijf minuten voor affluiten tegenaanval via de ingekomen Hollevoet die tot bij Turcan aflegt, hij schiet van op de zestien op Merckx die de bal lost maar de wakkere Mputu is er als de kippen bij en schiet zijn derde van de avond tegen de netten, 3-4.
Nog vijf minuten bibberen dus voor KMT want de Klaasjes krijgen nog een tweetal goeie kansen. Doelman Olievier moet onder andere nog eens gepast tussen komen op een schot van Schurmann. KMT wint zo de spektakelmatch die alle kanten opkon met 3-4 op het veld van Sint-Niklaas, pakt zo drie enorm deugddoende en zeer belangrijke punten en klimt twee plaatsen in de stand maar belangrijker nog, het verhoogt zo het puntenveschil op de degradatieplaatsen.

Ook vermeldenswaardig: Jesse Mputu kreeg in de laatste minuut een applausvervanging voor  de jonge topschutter van de beloften Olievier Vermander, die bij zijn eerste officiële selectie zo ook zijn eerste speelminuten kreeg.

darksside.com Shemalevid.net many-vids.net