dvdpornrip.com aidol.asia soaptv.me Racing Club Gent 0:2 TORHOUT 1992 KM
Racing Club Gent 0:2 TORHOUT 1992 KM
Match
Opstelling
Speeldag 10
PGB - Stadion
Racing Club Gent
0 : 2
TORHOUT 1992 KM
06-11-2016 14:30
 Mathieu Welvaert 1 46'   4' 1  Romain Haghedooren
 Gilles Remue 1 46'   21' 1  Alexandre Frutos
 Gauthier Van De Geuchte 1 76'   39' 1  Sebastiaan Cordie
  81' 1  Thibault Vandenbussche
  81' 1  Jason Neu
  83' 1  Marvin Turcan
  84' 1  Harry Hollevoet
  84' 1  Alexandre Frutos
  90' 1  Jesse Mputu

VOORBESCHOUWING:

Zondag trekken we voor de laatste wedstrijd van de eerste periode naar Oostakker. Neen, niet op bedevaart maar wel naar het PGB-Stadion waar KRC Gent speelt. De club die vorig seizoen nog als KRC Gent-Zeehaven door het leven ging, speelde ooit in de hoogste voetbalklasse maar heeft ondertussen al een aantal fusies ondergaan. De Ratjes zijn aangesloten bij de KBVB met stamnummer 11 en heeft wit-zwart als clubkleuren.
Gezien de rijke geschiedenis van de club is de voorstelling ervan een hele boterham. De ploeg speelde sinds 1905 in het Emmanuel Hielstadion en is daarmee één van de Belgische clubs die het langst in hetzelfde stadion is blijven spelen (105 jaar). Op het einde van het seizoen 2009-10 is de ploeg echter verhuisd naar het PGB-stadion in Oostakker waar op kunstgras gespeeld wordt. Het huidige terrein wordt een atletiekpiste voor de atletiekclub Racing Gent. De afbraak van de staantribune gebeurde in het voorjaar 2010.
De club is stadsgenoot en rivaal van AA Gent. De voetbalafdeling van AA Gent is iets jonger dan Racing Gent, maar draagt met stamnummer 7 toch een lager nummer. De eerste decennia van het Belgisch voetbal was Racing Gent de succesvollere Gentse club, daarna trad AA Gent echter op het voorplan.
De club ontstond op 1 april 1899 uit de fusies van Athletic Club Gantois, Sport Pédestre Gantois en Football Club Gantois en sloot als Racing Club de Gand aan bij de UBSSA. De club nam dat jaar deel aan de West- en Oost-Vlaamse reeks van de Eerste Klasse, maar speelde daarna op het tweede niveau. In 1903 fusioneerde Sportmen's Club Gantois nog met de club. In 1908 bereikte men opnieuw de eerste klasse, maar de club werd laatste en degradeerde terug naar tweede. Twee seizoenen later echter, in 1911, promoveerde de club opnieuw naar eerste waar men zou spelen tot in de jaren dertig, met uitzondering van telkens een seizoen tweede in 1922/1923 en 1930/1931. In 1912 speelde Racing de finale van de Beker van België, maar verloor van Racing Club de Bruxelles. De club speelde nu verschillende seizoenen in dezelfde reeks van rivaal AA la Gantoise. In 1925 kreeg de club de Koninklijke titel en werd Royal Racing Club de Gand. In 1925 en 1929 haalde de club zijn beste resultaten, met telkens een vijfde plaats in de eindstand.
In 1935 werd de club voorlaatste en zakte weer naar tweede, drie jaar later gebeurde hetzelfde in die reeks en zakte men weg naar derde klasse. Na ruim een decennium op dit niveau kon in de jaren 50 de club weer opklimmen. In 1951 speelde RRC de Gand kampioen in zijn reeks en promoveerde weer naar tweede klasse, het jaar erop herhaalde de club dit en kon zo het seizoen 1952/1953 weer van start gaan in eerste klasse. Dit verblijf was echter van korte duur, de club zakte na één jaar definitief weg, drie jaar later degradeerde men zelfs uit tweede klasse. De club bleef de komende halve eeuw in derde en vierde klasse hangen en speelde in de jaren 80 zelfs zes seizoenen in de provinciale reeksen.
In 1969 was de clubnaam vervlaamst tot Royal Racing Club Gent. Op 1 juli 1987 fusioneerde de club met FC Heirnis Gent (stamnummer 7504) tot Royal Racing Club Heirnis Gent. Tot voor de fusie speelde de ploeg in zwart-wit gestreepte trui met zwarte broek en zwart-witte sokken, na de fusie met Heirnis dat in zwart en geel speelde werden de sokken geel. In 1998 liet men de gele sokken achterwege en men herstelde na een petitie van de supporters de naam terug naar het vroegere RRC Gent, tot de club in 2000 met KVV Standaard Meulestede (stamnummer 432) fusioneerde tot Royal Racing Club Gent-Zeehaven. Omdat Meulestede in geel en rood speelde nam men een rood-gele boord op op de kledij. In 2002 tenslotte werd na een fusie met KFC Oostakker (stamnummer 2689) de naam Koninklijke Racing Club Gent-Zeehaven en speelde men weer in volledig zwarte uitrusting.
In het seizoen 2007/2008 werd de Gentse Great Old kampioen van vierde klasse B. Na een jaar in derde klasse, degradeerde de ploeg echter weer. In het seizoen 2012/2013 speelden de Ratjes na een mindere start toch nog kampioen in vierde klasse A.
“De Ratjes” zoals ze zichzelf ook noemen speelden reeds drie seizoenen in derde klasse met een achtste, tiende en twaalfde plaats in de eindstand. Momenteel doen ze het iets beter en staan ze op de vierde plaats met 16 punten en dat zijn vijf punten meer dan KMT, dat wel een match minder gespeeld heeft. Toch lijkt het wel alsof ze in een dipje zitten, de laatste twee wedstrijden gingen verloren. Een eerste kon je nog verwachten tegen leider Petegem (0-2), maar vorige week werd toch enigszins verrassend verloren op het veld van Brakel (3-1). Vraag is of KMT hen een derde opeenvolgende nederlaag kan aansmeren?
KMT speelde vorige week een zwakke eerste helft en mocht blij zijn dat het kon gaan rusten met een brilscore. Na de rust namen onze jongens het heft in handen en drukten de tegenstanders volledig achteruit. Toch konden de bezoekers scoren, althans dat werd ons verteld want niemand in de tribunes kon er iets van zien wegens de mist. Wijselijk werd daarna de wedstrijd stilgelegd en zal hij op een latere datum volledig worden herspeeld.
De scheidsrechter van dienst is de heer Admir Mesanovic (04/03/1989). De 27-jarige Oost-Vlaming, aangesloten bij Ertvelde United, floot eerder al onze wedstrijd op Knokke. Hij zal worden bijgestaan door Toon Bonduel en Maarten Coeck.
Torhout 1992 KM en KRC Gent speelden reeds vijftien onderlinge duels sinds de Torhoutse fusie in 1992. Hoe dan ook, het rapport op verplaatsing is niet slecht voor KMT met slechts één verlies (maar wel één met een bittere nasmaak!) vier gelijke spelen en drie winstmatchen. ’98-’99 0-0 ’99-’00 1-1 ’01-’02 1-3 ’02-’03 0-1 ’13-’14 1-3 ’14-’15 1-1 ’15-’16 6-0 (Bekerwedstrijd 22/08/1999 1-1 nv. Strafschoppen 5-6)
De wedstrijd wordt in het PGB stadion gespeeld, een mooie accommodatie met een synthetisch veld gelegen langs de Eikstraat 85A te 9041 Oostakker.
Website: www.krcgent.be
De supportersbus vertrekt om 13u15 aan Cafe Velodroom waar je ook kan inschrijven.
Volg de hoogtepunten van de wedstrijd live via onze Twitteraccount #genkmt en/of Facebookpagina.
WEDSTRIJDVERSLAG:

Het was zeker niet de aangenaamste wedstrijd van het seizoen voor de toeschouwers. Daarom waren de uitgespeelde kansen te schaars. KMT moest het doen zonder twee verdedigende certitudes Goddeeris en Willems. Centraal werden Cordie en Haghedooren geplaatst, zij kregen steun op links van Depoorter en op rechts van Theetaert. Beiden speelden een beresterke wedstrijd en ontgoochelden het vertrouwen van trainer Deschodt niet.
Het was de thuisploeg die het eerst voor gevaar kon zorgen wanneer Elewaut foutief werd afgestopt. Doelman Olievier moest direct wakker zijn op de vrije trap van Leemans en in hoekschop werken. Bij die hoekschop stond Blancke aan de tweede paal alleen maar hij zag zijn inzet afgeblokt. Even later kopt Depoorter aan de overkant een vrije trap van Mputu naast.
De match werd iets rommeliger en bij zo’n fase kon Steur de bal in doel werken, bij werd echter (terecht?) voor buitenspel afgevlagd. Het was echter uitstel van executie voor doelman Maes want direct daarna liet hij zich verrassen op een vrije trap van Frutos die onaangeroerd bleef en rechtstreeks in doel ging, 0-1.
De rest van de eerste helft had niet veel meer om het lijf. De thuisploeg kwam wel nog enkele keren gevaarlijk opzetten, kregen nog enkele hoekschoppen maar konden doelman Olievier niet meer verontrusten. Het meest noemenswaardig was nog de gele kaart in minuut 38 voor Cordie die de doorgebroken Elewaut met een professionele fout afstopte. We gingen rusten met de kleinste voorsprong.
De Ratjes wisten nu dat ze iets moesten doen en kwamen gedreven uit de kleedkamers, ze namen dan ook het eerste kwartier volledig voor het rekening. Dat leverde enkele hete standjes op voor doel maar onze verdedigers bleven rechtop en als ze al eens geklopt waren was daar nog doelman Olievier om redding te brengen. Ook de onmondigheid van de thuisploeg zorgde mede ervoor dat de nul op het bord bleef.
Na een kwartier eindelijk nog eens KMT. De bedrijvig sterke Mputu bediende Neu maar die besloot op de benen van doelman Maes. Dat zou de bezoekers bijna duur te staan komen want aan de overkant kwam een rebound van een hoekschop bij Blancke die keihard inschoot maar Olievier en in tweede instantie Haghedooren konden de bal inextremisch nog uit het doelvlak houden.
Met nog 25 minuten op de klok liet Turcan nog eens zijn kunnen zien, hij kon de bal tot bij Neu spelen maar zijn hieltje was te zacht om in doel te gaan. De thuisploeg werd verder goed opgevangen en het grootste gevaar leek geweken.
Met nog iets minder dan een kwartier had Van De Geuchte moeite met Mputu en Turcan, nadat hij die laatste foutief had afgestopt moest doelman Maes vol aan de bak om de vrije trap van Mputu laag in de rechterhoek uit zijn doelvlak te houden. Even later bij een hoekschop van Frutos kwam de rebound op het hoofd van Vandaele maar hij kopt naast. We spreken nog een kleine tien minuten.
Met nog twee minuten te spelen kan Turcan de wedstrijd beslissen als hij op tegenaanval alleen op doelman Maes mag afgaan. Zijn lobbal is echter slecht geplaatst en vormt geen enkel probleem voor de doelman die gemakkelijk plukt.
Met minuut 90 op de klok een laatste (van de zovele!) hoekschop voor de thuisploeg. Doelman Maes trekt mee naar voor maar de bal wordt weggewerkt en Mputu mag zich klaar maken voor een rush van zowat 80 meter. Hij loopt met bal aan de voet doelman Maes eraf en tikt vlak voor de lijn de bal in doel. Enkele minuten daarvoor stond Vermander al klaar om in te vallen maar hij kreeg die kans niet meer van scheidsrechter Mesanovic die meteen affloot. Al bij al verdiende overwinning voor KMT dat een vijfde clean sheet op negen afwerkte!

darksside.com Shemalevid.net many-vids.net